Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NHG-Wetenschapsdag 2001 in De Meervaart te Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NHG-Wetenschapsdag 2001.
Tijd voor evidence based medicine

Tijd voor evidence based medicine in de huisartspraktijk

21 juni 2001 10.00-17.00 uur
De Meervaart, Amsterdam

De NHG-Wetenschapsdag is een vervolg op de NHG-Referatendag. Tijdens de dag kunnen personen die geïnteresseerd zijn in de wetenschappelijke ontwikkelingen in de huisartsgeneeskunde elkaar ontmoeten: huisartsen, huisarts-onderzoekers, richtlijnmakers, coördinatoren van projecten en allen die zich bezig houden met beleid en ontwikkeling in de huisartsgeneeskunde. Dit jaar staat het thema 'Tijd voor evidence based medicine' centraal. Huisartsen worden gestimuleerd evidence based te werken. Is daar in de praktijk voldoende tijd voor? De dag wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit (VUMC) te Amsterdam.

De Wetenschapsdag heeft vier onderdelen en een plenaire afsluiting.


1. Resultaten van huisartsgeneeskundig onderzoek Presentaties van onderzoeksresultaten van medisch-inhoudelijk onderzoek, implementatie-onderzoek, onderzoek naar kwaliteit van zorg en onderzoek van huisartsgeneeskundig onderwijs. Voordrachten over seksuologische onderwerpen zijn ook van harte welkom gezien de uitreiking van de jaarlijkse seksuologie-prijs.
2. Wetenschapsbeleid en indicatoren voor kwaliteit van zorg Wetenschapsbeleid is een workshop over het beoordelen van de relevantie van onderwerpen voor onderzoeksprioriteiten, standaarden of onderzoeken binnen een bepaald programma: wat zijn criteria voor relevantie, zijn die valide en betrouwbaar? Waarom wordt dat onderzoek gehonoreerd en waarom wordt deze standaard nu ontwikkeld?
Indicatoren voor kwaliteit van zorg is een workshop over hoe en met welke parameters de kwaliteit van zorg het best gemeten kan worden. Dit is vooral van belang om na te gaan of projecten die de kwaliteit beogen te verbeteren, daadwerkelijk tot een betere zorg leiden.

3. Methodologische aspecten van huisartsgeneeskundig onderzoek. In deze sessie worden workshops verzorgd door het Dutch Cochrane Center (evidence based medicine in de praktijk) en de afdeling huisartsgeneeskunde van de VU (huisarts en deelname aan onderzoek).

4. Consultatie
Consultatiesessies met een panel van deskundigen aan wie methodologische of andere vragen kunnen worden voorgelegd naar aanleiding van een onderzoeksidee, -opzet of -uitvoering. Ook huisartsen en onderzoekers die niet verbonden zijn aan een universitair huisartseninstituut kunnen het panel consulteren.

De dag wordt afgesloten met een 'kort geding' over het dagthema: "Tijd voor evidence based medicine in de huisartspraktijk". Voor- en tegenstanders zullen de degens kruisen. De rechter van dienst doet uitspraak nadat getuigen en de zaal zijn gehoord.

De afdeling Huisartsgeneeskunde van het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit te Amsterdam en het Nederlands Huisartsen Genootschap nodigen alle in huisartsgeneeskundig onderzoek geïnteresseerden uit om aan de Wetenschapsdag 2001 deel te nemen. Daartoe kunt u een inschrijfformulier insturen (zie onderstaande link). Accreditatie is aangevraagd.

De kosten van de dag bedragen Hfl. 150,=. Huisartsen in opleiding betalen Hfl. 100,-. Koffie, thee en een lunch zijn daarbij inbegrepen. Na ontvangst van uw inschrijving krijgt u per omgaande een factuur.

Tevens wordt u uitgenodigd een bijdrage te leveren in de vorm van een voordracht, een consultatievraag of een poster . U kunt dan bij het inschrijfformulier een abstract indienen.

Zie ook

* Call for papers

* Inschrijfformulier Wetenschapsdag

* Routebeschrijving naar de Meervaart te Amsterdam
© copyright NHG 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie