Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Crematorium als decor voor toneelvoorstelling in Diepenveen

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Diepenveen, 6 juni 2001

Een sprookje over de dood

CREMATORIUM ALS DECOR VOOR TONEELVOORSTELLING

Van donderdag 21 juni t/m zaterdag 23 juni 2001 vormt Crematorium en Begraafplaats Steenbrugge aan de Raalterweg 29 in Diepenveen het decor voor de toneelvoorstelling Een sprookje over de dood , gespeeld door het Noord Nederlands Toneel. Met de voorstelling wil het crematorium de dood, uitvaart en met name crematie herkenbaar en toegankelijk maken voor het publiek.

De voorstellingen vangen aan om 20.30 uur en duren tot 21.45 uur. De toegang is gratis. Reserverin g is echter noodzakelijk. Begin dit jaar is de eerste reeks van voorstellingen in Beuningen, Rotterdam, Rijswijk en Utrecht met enthousiasme ontvangen.

Verwerken

Onder regie van Fenneke Wekker beelden twee acteurs, Rogier in t Hout en Clinty Thuijls, op licht humoristische wijze, verschillende rouwverwerkende personages uit, zoals de echtgenote, de zoon en de broer. De toneelspelers laten zien dat de dood onderdeel is van het leven. Het is iets waar geen taboe op moet rusten, maar waar juist over gesproken zou moeten worden , aldus Fenneke Wekker. Een sprookje over de dood gaat over het verwerken van het verlies van een dierbare en de wijze waarop nabestaanden daarmee omgaan.

Reeks

Op woensdag 20 juni om 20.30 uur zal speciaal voor genodigden en pers het theaterstuk Een sprookje over de dood worden gespeeld in Crematorium en Begraafplaats Steenbrugge . Steenbrugge is de vierde en laatste in een reeks van vier (Doetinchem, Goutum, Schagen en Diepenveen) waar de voorstelling te zien is

Reserveringen voorstellingen Crematorium en Begraafplaats Steenbrugge onder telefoonnummer

0570 62 27 84.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie