Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 2e persbericht

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 21-06-2001 2e persbericht 21 juni 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Straatroofteam lost zaken op
Het Straatroofteam van de Eindhovense politieafdelingen heeft met de aanhouding van acht verdachten een aantal berovingen opgelost. Door onderzoek en de informatie van een getuige werd half mei de identiteit bekend van vier Eindhovense jongens van 14, (2x) 16 en 18 jaar oud. Zij bleken, in verschillende samenstellingen, verantwoordelijk te zijn voor berovingen op het Insulindeplein (15 mei) en de Luxemburglaan (16 mei). Bij deze berovingen werden jongens met geweld van hun bromfiets, sieraden en gsm beroofd. Ook een beroving op de Hondsruglaan op 16 mei kan aan hen toegeschreven worden. Bij deze beroving werd een meisje van haar bromfiets beroofd. Het 16-jarig meisje raakte hierbij aan haar hand gewond door een mes. Op 21 mei werden de verdachten aangehouden. Uit de verklaringen van de verdachten bleek dat zij deze methode gemakkelijker vonden dan diefstal van een bromfiets. Bij de methode die zij gebruikten hadden ze tenminste meteen het sleuteltje en een rijklare bromfiets. De verdachten, uit Woensel afkomstig, hadden contacten met een Gestelse groep. Ook met hen gingen ze op pad. De vier verdachten uit Gestel, 14, 15 en (2x) 16 jaar oud, werden ook aangehouden. Deze berovingen waren vooral gericht op het roven van geld. De voorkeur ging uit naar slachtoffers die zich per fiets of te voet op afgelegen plaatsen bevonden. Hierbij werd ook geweld gebruikt of gedreigd met geweld. Een honkbalknuppel gaf vaak genoeg dreiging. De verdachten bekenden een aantal berovingen of pogingen van mannen die zich ophielden bij bekende homo-ontmoetingsplaatsen in het centrum en Gestel. Zij kwamen in contact met deze slachtoffers door zich voor te doen als schandknaap. Van een aantal van deze berovingen is geen aangifte binnengekomen bij de politie. Bij bezoekers van bedoelde ontmoetingsplaatsen is een lage aangiftebereidheid. Vermoedelijk zijn de verdachten vanaf februari van dit jaar actief geweest. Er zijn nu 12 zaken aan het licht gekomen, maar het vermoeden bestaat dat zij voor veel meer zaken in aanmerking komen. Zeven verdachten zitten nog vast. Een verdachte is vanwege zijn geringe aandeel naar huis gestuurd. Van de buit was niet veel meer over, een bromfiets en een ring zijn terug gevonden. De rest is opgemaakt aan vertier.

Helmond: Tuinset uit tuin gestolen
Vanuit de tuin van een woning aan de Volderhof is in de nacht van woensdag op donderdag een smeedijzeren tuinset gestolen. De set bestaat uit een groene tafel en twee stoelen.

Best: Portemonnee gerold
Donderdag rond 11.45 uur is de portemonnee van een 75-jarige vrouw uit Best gerold. Zij deed in een supermarkt in de Boterhoek boodschappen. Bij de kassa merkte zij dat haar handtas openstond. De portemonnee met ruim fl. 160,= was eruit.

Oirschot: Drie portemonnees uit woning gestolen Uit een woning aan de Wintelresedijk zijn woensdag tussen 15.30 en 16.00 uur drie portemonnees met in totaal tegen de fl. 1.000,= gestolen. Men heeft vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel.

Bakel: Bonnen bij geslotenverklaring
Donderdag tussen 8.25 en 9.15 uur is gecontroleerd op het Mathijseind. Hier geldt een geslotenverklaring en alleen bestemmingsverkeer mag van deze straat gebruik maken. Twintig bestuurders negeerden de geslotenverklaring en kregen een bon.

Gemert: Autogordelcontrole
Op de Koksedijk is donderdag tussen 10.45 en 11.15 uur een autogordelcontrole gehouden. Er zijn 60 voertuigen gecontroleerd en 17 bestuurders droegen geen gordel. Zij kregen een bon. Een langsrijdende bromfietser droeg geen helm en voor hem werd ook een bekeuring uitgeschreven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie