Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inwoners van Hollands Midden voelen zich steeds veiliger

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Hollands-Midden: Regio 21-06-2001

Politiemonitor Bevolking 2001
Inwoners van Hollands Midden voelen zich steeds veiliger

Hollands Midden bekend geworden. De voorlopige uitkomsten geven een beeld van de bevolking ten aanzien van buurtproblemen, onveiligheidsgevoelens, slachtofferschap, hun oordeel over de politie en genomen preventiemaatregelen. Daaruit blijkt o.a. dat de inwoners van Hollands Midden zich veiliger voelen ten opzichte van de meting in 1999. Ander positief nieuws is dat het slachtofferschap van (poging tot) inbraak nog nooit zo Deze week zijn de regionale uitslagen van de Politiemonitor Bevolking 2001 bij Politie laag is geweest als in 2001. Ook laten de uitslagen een verbetering zien van de ervaren problemen in de buurt, zoals verkeersoverlast, verloedering en dreiging. Op de themas, aangifte- en meldingsbereidheid en slachtofferschap ten aanzien van autocriminaliteit en bedreiging met geweld laat de monitor negatieve uitslagen zien ten opzichte van de meting in 1999.

Landelijk gezien gaan mensen zich steeds veiliger voelen. Ook in Hollands Midden stijgen de veiligheidsgevoelens ten opzichte van 1999. Op het thema buurtproblematiek is in het land een daling waar te nemen. Aan geënquêteerden zijn vragen gesteld over ervaren vermogensdelicten in de buurt, zoals verkeersoverlast, verloedering en dreiging. In Hollands Midden is deze daling eveneens waar te nemen en liggen de ervaringen voor wat betreft deze problematiek ongeveer op het landelijk gemiddelde. Het slachtofferschap ten aanzien van (poging tot) inbraak ligt binnen de regio Hollands Midden lager dan het landelijke gemiddelde. Zowel landelijk als regionaal is het slachtofferschap van inbraak sinds 1993 nog nooit zo laag geweest. De korpsleiding concludeert aan de hand van deze uitslagen dat de ingezette koers van het korps op bovenstaande themas zijn vruchten begint af te werpen.

Op het thema bedreiging met geweld was in 1999 in Hollands Midden nog een daling zichtbaar in tegenstelling tot het landelijk gemiddelde. Nu doet zich precies het tegenovergestelde voor: landelijk een daling t.o.v. 1999 en in Hollands Midden een stijging. Hollands Midden zit daarmee weer op het niveau van 1997. Zowel landelijk als in de regio is de aangifte- en meldingsbereidheid gedaald. In Hollands Midden liggen de percentages onder het landelijk gemiddelde. De beschikbaarheid van de politie in de regio is daarentegen weer iets gestegen en ligt nu precies gelijk ten opzichte van het landelijke cijfer. De korpsleiding gaat onderzoeken hoe deze ontwikkelingen tot stand gekomen zijn. Dit vereist echter een nadere analyse van de cijfers. Daarbij zal in het bijzonder gekeken worden naar de ontwikkeling van de aangifte- en meldingsbereidheid van geweldsdelicten ten opzichte van de totale aangifte- en meldingsbereidheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie