Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NAVO organiseert 'Tiger Meet' op vliegbasis in België

Datum nieuwsfeit: 21-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


NAVO organiseert 'Tiger Meet'

21-06-2001

Twee F-16 toestellen van het 313-Squadron van de luchtmacht doen deze week mee aan de door de NAVO georganiseerde 'Tiger Meet' op de vliegbasis Kleine Brogel in België. Hierbij gaat het om een jaarlijkse bijeenkomst van vliegtuigen en helikopters van luchtmachtsquadrons van de NAVO die een tijger in hun embleem hebben. Doel van de Tiger Meet is de onderlinge samenwerking tussen NAVO-eenheden te vergroten en kennis uit te wisselen. Hiertoe wordt ondermeer gezamenlijk deelgenomen aan de NAVO-oefening 'Clean Hunter' en een symposium georganiseerd over ontwikkelingen op het gebied van gevechtsvliegtuigen.

Het 313-Squadron heeft als enige eenheid van de luchtmacht een tijger in haar embleem. De eenheid van de vliegbasis Twenthe heeft twee F-16's afgevaardigd naar België. Aan de 'Tiger Meet' doen dit jaar zo'n 35 vliegtuigen en helikopters mee uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Turkije, Portugal, Engeland en de Verenigde Staten. Daarnaast zijn waarnemers aanwezig uit Polen, Hongarije, Tsjechië en - als bijzondere gast - Zwitserland. De bijeenkomst in Kleine Brogel staat in het teken van het veertig jarig bestaan van de 'Tiger Meet'. Het evenement duurt nog tot aanstaande zaterdag (23 juni). (Archieffoto uit 1997: sgt 1 Henk van Dijk)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie