Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inauguratie Prof.dr. R. de Wilde UM Cultuurwetenschappen

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Maandagenda juni

Inauguratie Prof.dr. R. de Wilde,
Hoogleraar Wijsbegeerte in de Faculteit der Cultuurwetenschappen. De Kenniscultus; over nieuwe vormen van vooruitgangsgeloof. Vrijdag 22 juni, 16.30 uur.

Rein de Wilde (1953) is per 1 maart 2000 benoemd tot hoogleraar Wijsbegeerte in de Faculteit der Cultuurwetenschappen. Hij is de de opvolger van Gerard de Vries, die een hoogleraarsfunctie heeft aanvaard aan de Universiteit van Amsterdam. Rein de Wilde studeerde pedagogische wetenschappen en wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1992 bij Lolle Nauta en Gerard de Vries op de studie "Discipline en Legende. De identiteit van de sociologie in Duitsland en de Vereningde Staten" (Amsterdam: Van Gennep 1992). Voor dit boek ontving hij in 1992 een Erasmus studieprijs. Na zijn promotie is hij zich gaan interesseren voor de filosofie en de geschiedenis van het toekomstdenken; deze belangstelling heeft ondermeer geleid tot het boek "De Voorspellers. Een kritiek op de toekomstindustrie." (Amsterdam: De Balie 2000). Rein de Wilde was vele jaren redactie-secretaris van Kennis en Methode. Tijdschrift voor Wetenschapsfilosofie en Wetenschaps-onderzoek (inmiddels gefuseerd met het tijdschrift Krisis) en is momenteel lid van het dagelijks bestuur van de Faculteit der Cultuurwetenschappen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie