Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Foto's maken via communicam en mobiele telefoon Ericsson

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ericsson


- P E R S B E R I C H T -

Rijen, 22 juni 2001

FOTO'S MAKEN VIA DE COMMUNICAM EN MOBIELE TELEFOON VAN ERICSSON

Ericsson is de eerste telecomleverancier ter wereld die een camera als click-on accessoire voor het GSM en GPRS netwerk introduceert. De Ericsson CommuniCam MCA-10 is een handzame, trendy en eenvoudig te bedienen camera die direct onder een mobiele telefoon van Ericsson geklikt kan worden.

Via de Communicam kunnen foto's worden genomen die direct met de mobiele telefoon worden verstuurd naar een e-mail adres. Er kunnen maximaal 5 foto's tegelijk naar meerdere e-mail adressen worden verzonden. Het is tevens mogelijk deze foto's op te slaan in een virtueel fotoalbum op Internet of om van tekst te voorzien en te versturen als digitale ansichtkaart.

De Ericsson CommuniCam is zeer compact (55 x 48 x 22 mm) en weegt slechts 25 gram. Met zijn kleurdiepte van 24 bit kan hij 16 miljoen kleuren aan en de beeldresolutie is met 352 x 288 pixels zeer scherp. De camera wordt bediend via het menu van de mobiele telefoon het GSM netwerk is de CommuniCam te gebruiken in combinatie met de Ericsson T20e en op het toekomstige GPRS netwerk o.a. in combinatie met de Ericsson T39m die binnenkort op de markt komt.

Na het enorme succes van versturen van tekstberichten via SMS, is momenteel het versturen van teksten in combinatie met een plaatje of een melodie via EMS (Enhanced Messaging Service) erg populair onder jongeren. Een uitbreiding hierop is deze innovatieve manier om spontaan genomen foto's via de mobiele telefoon te versturen.

De Ericsson CommuniCam zal in de eerste instantie in beperkte oplage en uitsluitend in combinatie met een Ericsson mobiele telefoon in Nederland verkrijgbaar zijn.

Ericsson heeft al jarenlang een leidende rol in technologie. Hierdoor geeft zij vorm aan de toekomst van mobiel- en breedband Internet communicatie. Ericsson levert innovatieve oplossingen in meer dan 140 landen en werkt nauw samen met de grootste communicatiebedrijven ter wereld.


- Einde persbericht,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie