Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Justitie looft beloning uit in onderzoek schietincident burgemeester..

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arrondissementsparket Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Arrondissementsparket Alkmaar

Alkmaar, 22 juni 2001 Nieuwe compositiefoto van mogelijke verdachte
Justitie looft beloning uit in onderzoek schietincident burgemeester Haanstra

De hoofdofficier van justitie van het parket Alkmaar looft een beloning van f 25.000,- uit voor degene die informatie kan verschaffen die kan leiden tot de oplossing of het bekend worden van de dader van het schietincident waarbij burgemeester van de gemeente Stede Broec, de heer J.W. Haanstra, gewond is geraakt. De politie heeft een nieuwe compositietekening gemaakt van de mogelijke schutter. Deze foto vervangt een eerder uitgeven compositiefoto.

Burgemeester Haanstra werd op dinsdagavond 17 april op de oprijlaan van zijn huis van dichtbij beschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn wang. Al snel na het incident heeft de heer Haanstra zijn werkzaamheden hervat. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Een recherchebijstandsteam bestaande uit twintig personen onderzoekt het incident. In de eerste weken van het onderzoek zijn verschillende buurtonderzoeken gehouden en zijn getuigen gehoord. Ook zijn via opsporingsprogramma's op televisie oproepen gedaan aan getuigen om zich te melden. Er zijn ruim zestig tips binnen gekomen bij de politie. Al deze tips zijn en worden door de rechercheurs nagetrokken.

Compositietekening
Naar aanleiding van deze acties heeft zich een getuige gemeld die een goede beschrijving kon geven van de verdachte. Op basis van deze verklaring heeft de politie een nieuwe compositietekening gemaakt. Deze persoon wordt ook door de heer Haanstra herkend als mogelijke schutter. Het betreft een man met donkerblond haar. Hij droeg blauwe kleding, mogelijk een regen- of trainingspak.

Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. Tips zijn daarbij van harte welkom. De beloning van f 25.000,- die is uitgeloofd door de hoofdofficier van justitie is bedoeld voor die tip die kan leiden tot de oplossing van het schietincident. De politie benadrukt dat ogenschijnlijk onbelangrijke informatie juist de schakel kan zijn tot de oplossing. Ook zoekt de politie personen die de man van de compositiefoto herkennen.

Personen die menen over informatie te beschikken die belangrijk kan zijn voor het onderzoek worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, telefoon (072) 5494300. Ook kan men contact opnemen met de politie in de eigen woon- en verblijfplaats.

bekijk of download de compositiefoto (JPG, 29 kb, 480 x 622 pixels)

Zie het origineel http://www.om.nl/ap-alkmaar/n.../2001/p010622.htm .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie