Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zaken in Bredase wijk Ginneken krijgen consumentenkeurmerken

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

20-06-2001

Ginneken krijgt consumentenkeurmerken
52 zaken in de wijk Ginneken ontvangen vrijdag 22 juni 2001 het consumentenkeurmerk. Onder hen zijn 2 praktijken van artsen, 4 praktijken voor fysiotherapie, het gemeenschapshuis waarin onder andere een bejaardensociëteit zit en 5 café-restaurants. Het keurmerk geeft aan dat zij goed bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar zijn voor bezoekers. De zaken zijn gekeurd door het Consumenten-wijk-keurteam, dat zich richt op winkels, voorzieningen en openbare gebouwen. De certificaten worden ter plekke door vertegenwoordigers van het CWK in de zaken uitgereikt.

Het CWK bestaat uit vertegenwoordigers van bewoners, woon- en consumentenorganisaties en wijk- en dorpsraden. Zij keuren de wijk op geschiktheid voor alle bewoners, jong en oud. Het CWK kijkt bijvoorbeeld naar de toegankelijkheid van gebouwen voor mensen in een rolstoel en naar eventuele obstakels op de stoep. Heeft een toonbank de juiste hoogte en kunnen bezoekers gemakkelijk bij de pinautomaat? Aan de hand van criteria uit het Handboek van de Toegankelijkheid beoordeelt het CWK of een zaak het keurmerk verdient of dat er aanpassingen nodig zijn.

In de wijk Ginneken zijn 91 zaken bezocht en beoordeeld door het Consumenten-wijk-keurteam. Het gaat om winkels, banken, artsenpraktijken, fysiotherapiepraktijken, kerken en gemeenschapshuizen. Van de bezochte zaken voldeden er 39 niet aan de criteria. Zij werden gewezen op de aanpassingen die ze moeten doen om in de toekomst het keurmerk wel te ontvangen. In de voorgaande jaren kregen al 38 zaken het consumentenkeurmerk. In totaal zijn nu in het district Zuidoost 90 voorzieningen bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar voor iedereen.

Het CWK is een onderdeel van het gemeentelijk project Geschikt wonen voor iedereen, dat zich richt op het district Zuidoost. Het project heeft tot doel de leefbaarheid te vergroten voor alle bewoners in deze buurten. Naast een goede woning zijn ook een veilige, begaanbare en bereikbare woonomgeving en voldoende zorgdiensten van belang. De gemeente richt zich daarom op een totaalaanpak van de buurt.

Breda, 20 juni 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie