Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening brug Nieuwe Wetering op bedrijventerrein Zwolle

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwolle
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwolle

Nieuwe brug Nieuwe Wetering. Datum uitgave: 20-06-2001

Onderwerp :Verkeer en vervoer

Belangrijke schakel in De Marslanden

Vrijdag 22 juni a.s., om 15.00 uur, zal de heer J.P. Baarsma, wethouder economische zaken, de nieuwe brug over de Nieuwe Wetering op bedrijventerrein Marslanden G. officieel openen. De brug vormt de verbinding tussen de twee delen van Marslanden G, die aan weerszijden van de Nieuwe Wetering liggen.

De ingebruikname van de brug betekent een nieuwe stap in de ontwikkeling van
De Marslanden. De brug vormt een belangrijke schakel in de bereikbaarheid van Marslanden G en de andere delen van het bedrijventerrein. De brug ligt tussen de Nipkowstraat en de Nieuwe Weteringskade (nabij de Nozema-zendmast).
Een aardig detail bij de aanleg van deze brug was, dat men de fietsroute langs de Nieuwe Wetering niet wilde onderbreken. Het fietspad loopt daarom verdiept onder de brug door.

Marslanden G is het nieuwste deel van bedrijventerrein De Marslanden en beslaat in totaal ca. 40 ha. Voor Marslanden G bestaat veel belangstelling. Met de uitgifte van de kavels is in 1999 begonnen. De kavels in fase I, in totaal 10 ha, zijn nagenoeg verkocht. Van fase II, groot 30 ha, zijn op dit moment nog 20 ha beschikbaar.

De openingshandeling vindt plaats op de brug, aansluitend is er een feestelijke bijeenkomst met de ondernemers van De Marslanden en andere genodigden.

Bron: afdeling Communicatie Datum van 20-06-2001 tot 25-06-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie