Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris Gijs de Vries naar Antillen en Aruba

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Staatssecretaris Gijs de Vries naar Antillen en Aruba

Staatssecretaris Gijs de Vries brengt van vrijdag 22 juni tot en met donderdag 28 juni een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen (Curacao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba) en aan Aruba.

Het bezoek begint op vrijdag met een gesprek met gouverneur Saleh. Vervolgens brengen de staatssecretaris en zijn echtgenote een bezoek aan de Giovannischool in Seru Grandi. Daar spreken zij met leden van Reda Sosial en met het schoolhoofd broeder Franklyn Clemencia. Vrijdagmiddag spreekt de staatssecretaris achtereenvolgens met minister-president Pourier en minister van financiën Voges en met ABVO-voorzitter Ignacio. Om 17.30 uur is er een ontmoeting met de pers over het samenwerkingsprotocol dat minister-president Pourier en staatssecretaris De Vries zullen sluiten op het gebied van de kwaliteit van bestuur.

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni staan bezoeken op het programma aan onder meer het te restaureren landhuis Savonet en de wijk Otrobanda.

Maandag 25 juni voert de staatssecretaris op Aruba gesprekken met gouverneur Koolman, met bestuur en directie van de stichting Cede Aruba en met leidende politici. 's Middags bezoekt hij de Free Zone Aruba en het Amsterdam Manor Resort (dit bezoek is gericht op milieuvriendelijk beheer in de hotellerie). De staatssecretaris dineert met managing-directors in de hotelbranche en het bestuur van de werkgeversvereniging AHATA.

Dinsdag 26 juni gaat de staatssecretaris via Sint Maarten naar Sint Eustatius. Op Sint Maarten spreekt hij onder anderen met gedeputeerde Wescott-Williams. Op Sint Eustatius spreekt hij met de gezaghebber en het bestuurscollege. Verder ontmoet hij er natuurbeschermingsorganisaties en de olieterminal.

Woensdag 27 juni vertrekt De Vries Saba, waar onder meer een gesprek met de gezaghebber en het bestuurscollege op het programma staat. Ook hier ontmoet hij er natuurbeschermingsorganisaties, en hij bezoekt de haven.

Op verzoek van de Antilliaanse minister-president Pourier reist de echtgenote van de staatssecretaris mee.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie