Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IT-teams hijsen de zeilen voor de Texelse kust

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
IT-TEAMS HIJSEN DE ZEILEN

Beste redactie,

Op vrijdag 22 juni gaat voor het eerst de Cisco S@il IT-regatta voor de Texelse kust bij paal 17 van start. Cisco Systems en twintig zakelijke partners sponsoren catamaranzeilteams, die hen vertegenwoordigen tijdens de race. De vertegenwoordigende teams bestaan uit (semi-) professionele zeilers uit de Formule 18 klasse die ook deelnemen aan de Ronde om Texel. De strijd om de Cisco S@il IT-trofee vindt tussen 15.00 en 15.45 uur plaats en is live te volgen via www.roundtexel.com . De sponsorrace aan de vooravond van de Ronde om Texel vormt, naast een sportieve uitdaging, de generale repetitie voor de techniek die gebruikt wordt tijdens 's werelds grootste catamaranrace een dag later.

De techniek die tijdens de Ronde om Texel en de Cisco S@il IT beschikbaar is:

- live audio;

- realtime positionering van de deelnemende catamarans op de website met behulp van GPS/GSM-systemen;

- live videobeelden op de website afkomstig van een aantal beweegbare camera's op het eiland.

Doordat de boot van het Cisco-team Larsen en Van Geest tijdens de S@il IT is uitgerust met audioapparatuur, zijn hun gesprekken tijdens de race live te beluisteren via Internet. Vanaf het strand doet profzeiler Hans Bouscholte rechtstreeks verslag van de race. Ook zijn commentaar is live te beluisteren via Internet. Beweegbare camera's op verschillende plaatsen op het eiland zorgen voor een videoverslag van de strijdende teams die proberen de eer van hun IT-sponsor hoog te houden. Tijdens de Ronde om Texel zijn vier boten uitgerust met live audio.

Je bent van harte welkom om op 22 juni de Cisco S@il IT-regatta zelf te beleven, je door een Cisco medewerker persoonlijk te laten informeren over de gebruikte techniek en/of een kijkje te nemen achter de schermen in het zenuwcentrum. Mocht je naar Texel willen komen, laat het ons dan even weten.

Cisco partners die de S@il IT sponsoren zijn:
Acal, Armada, Azlan, bbyond, Calamares, Cisco Systems, Compaq, Computer Partner, Dimension Data, Ebone, EDS, Exact, Getronics, IBM, KPN, Landis, Livingston, Microsoft, QuickNet, Simac en Syntegra.

Over de Ronde om Texel
De Ronde om Texel is de grootste catamaran race ter wereld en wordt dit jaar voor de 24e keer gevaren op Nederlands water. Cisco Systems is sinds 1999 de titelsponsor van deze race. Sinds Cisco de wedstrijd sponsort is de race opgeluisterd met internetgebaseerde toepassingen waardoor de race online live te volgen is. Studenten van de de Mondriaan Onderwijsgroep uit Voorburg, een school die aan Cisco is verbonden middels het Academy programma, maken hiervoor jaarlijks de www.roundtexel.com website. Op www.cisco.nl/roundtexel vind je meer informatie over de race, de rol van de Mondriaan Onderwijsgroep en Cisco Systems.

Meer weten? Bel me op 020-342 34 12 of stuur een e-mail (kgeelen@cisco.com) . Natuurlijk kun je ook contact opnemen met DLV Public Relations, 023-554 2030 of e-mail (info@dlvpr.nl) .

Vriendelijke groet,
Cisco Systems Nederland

Karin van Geelen
PR Manager

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie