Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: oliespoor in Stolwijk

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 juni 2001

Controle parkeerverordening Oegstgeest (D2) Politie Oegstgeest heeft gisterenmiddag, 21 juni, gecontroleerd op fout parkeren in de Geverstraat, de Kempenaerstraat, Terweeweg en het Terweeplein. In totaal zijn er 28 processenverbaal uitgeschreven, 21 voor het niet plaatsen van de parkeerschijf, 4 voor het niet op tijd zetten van de parkeerschijf, 2 voor het parkeren op een invalideparkeerplaats en 1 voor het parkeren op de stoep.

Controle overlast Katwijk (D2) Politie Katwijk heeft gisterenavond, 21 juni, in de Badstraat, Voorstraat, Emmaplein, Taatedam en op de Boulevard en op het strand gecontroleerd op overlast. In totaal zijn er 12 processenverbaal uitgeschreven, 6 wegens parkeerexcessen, 2 vanwege het geen helm dragen op de bromfiets, 2 vanwege het onverzekerd rijden op een bromfiets, 1 vanwege het rijden op een bromfiets op het Emmaplein en 1 vanwege het nuttigen van alcoholhoudende drank op straat.

Alcoholcontrole op Rijndijk Omgeving Rijndijk (D3) Tijdens een alcoholcontrole op de Rijndijk, Gemeneweg en op de N-445 zijn op 21 juni jl. 4 bestuurder bekeurd ter zake het rijden onder invloed. De gemeten waarden varieerden van 330 ugl. tot 575 ugl. Bij deze aanhouding werd het rijbewijs van de betreffende bestuurder, een 37-jarige Leiderdorper ingevorderd.

Aanhouding Leiden (D4) De politie heeft op 21 juni jl. een 25-jarige Leidenaar aangehouden, nadat hij zich vrijwillig op het bureau had gemeld. De man zou op 30 maart jl. tijdens een feestje op de Herengracht in Leiden een ander mishandeld hebben door o.a. met een lege krat het slachtoffer te slaan. De politie heeft in de tussentijd getuigen gehoord en de aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld en zal verder worden gehoord.

Inbraak woning Leiden (D4)
In een woning aan de Reijnsburgerweg is op 21 juni jl ingebroken. Men is binnengekomen door het openhengelen van de voordeur. Een schoudertas met portemonaaie werd weggenomen Ook in de Marienpoelstrat werd op nagenoeg dezelfde wijze ingebroken. Ook hier werd een handtas met inhoud weggenomen.

Rijden onder invloed Leiden (D4) De politie in Leiden heeft op vrijdagmorgen 22 juni omstreeks 01.15 uur een 37-jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Morsweg in de richting van de Lopsenstraat waar hij werd staande gehouden. De agenten roken een alcohollucht bij de automobilist. Hierop werd overgebracht naar het politiebureau voor een alcoholtest. De test gaf een uitslag aan van 790 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van negen uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verdachte ontuchtpleging aangehouden Leiden (D4)
De politie van Leiden heeft op woensdagavond 20 juni een 34-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van ontuchtpleging op zaterdag 16 juni met een 2-jarig meisje uit zijn woonplaats. De moeder van het meisje heeft aangifte gedaan van de ontucht. De man meldde zich vrijwillig aan het politiebureau. De man is inverzekeringgesteld.

Straatroof Alphen a/d Rijn (D5) Een 35-jarige Alphense is donderdag 21 juni omstreeks 09.40 uur op de Van Manderloostraat van haar tas beroofd. In de tas zat videoapparatuur. De dader kwam van achteren aanrijden op een scooter en rukte de tas uit haar handen.

Fietser rijdt tegen auto Aarlanderveen (D5) Een 71-jarige fietser uit Aarlanderveen is donderdag 21 juni omstreeks 16.30 uur in botsing gekomen met een 27-jarige automobiliste uit Langeraarse. De fietser wilde bij het parkeerterrein aan de Treinweg keren en reed hierbij tegen de auto aan die achter hem reed. De fietser had een gekneusd been en schaafwonden.

Onder invloed Nieuwveen (D5) Een 28-jarige man uit De Kwakel is vrijdagnacht omstreeks 04.25 uur op de Uiterbuurtweg aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij viel op doordat hij steeds van licht wisselde. Hij had een ademalcoholgehalte van 360 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Aanrijding Waddinxveen (D6) Een 16-jarige brommerrijdster uit Bodegraven is op de Kerkweg Oost door een 21-jarige automobilist uit Gouda aangereden. De Gouwenaar wilde linksaf de Julianastraat inrijden, maar zag daarbij de Bodegraafse over het hoofd die hem op de Kerkweg Oost tegemoet kwam. Wel had hij richting aangegeven. De Bodegraafse werd met twee open beenbreuken naar het Groenehartziekenhuis vervoerd.

Controle parkeren Bodegraven (D7) De politie in Bodegraven heeft op donderdag 21 juni omstreeks 11.00 uur gecontroleerd op parkeren in de straten Prins Hendrikstraat, Julianastraat, Willemstraat, Wilhelminastraat, Noordstraat, Raadhuisplein en de Weeshuisbaan. In totaal werden 15 processen verbaal opgemaakt. Eén voor parkeren bij een parkeerverbod, één voor het parkeren langs een gele streep, één voor het parkeren buiten de vakken, 11 voor parkeren zonder parkeerschijf en één voor te lang parkeren. Daarnaast werden twee personenauto's aangetroffen zonder APK. Ook hier werd proces verbaal voor opgemaakt.

Tractor strekt oliespoor Stolwijk (D8) De politie kreeg dinsdag 19 juni omstreeks 19.30 uur een melding dat een tractor een oliespoor had achtergelaten op de Bilwijkerweg. Het spoor was ongeveer 100 meter lang. Over het spoor was zand gegooid, mogelijk door de boer zelf, om de olie te absorberen, maar dit hielp niet afdoende. De olie is later op de avond opgeruimd door een bedrijf wat het Hoogheemraadschap had ingeschakeld. De politie komt graag in contact met getuigen die de tractor hebben zien rijden. De politie is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie