Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: verdachten inbraak aangehouden

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 22-06-2001 Politieberichten van 21/6 (13.00 uur) t/m 22/6 (07.00 uur)

Drachten: aanhouding verdachte
Dinsdag omstreeks 15.00 uur werd een 31-jarige vrouw uit Niebert in de parkeergarage van het Van Knobelsdorffplein lastig gevallen door een man. Zie hiervoor ook de politieberichten van 20 juni (07.00 t/m 13.00 uur). Naar aanleiding van het onderzoek en het opgegeven signalement kon op donderdag omstreeks 11.40 uur op de Helling een 35-jarige inwoner van Drachten worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Drachten; verdachten aangehouden
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een benzinestation aan de Eems. Zie ook de politieberichten van 21 juni (07.00 t/m 13.00 uur). Naar aanleiding van dit onderzoek werd donderdag 21/6 op de Moezel een personenauto aangetroffen, waarin een gedeelte van de buit lag (weggenomen sigaretten). Bij deze auto werd post gevat en dit resulteerde erin dat in de loop van donderdag twee mannen, een 19-jarige inwoner van Burgum en een 26-jarige inwoner van Drachten, konden worden aangehouden. De beide mannen zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten. De weggenomen sigaretten zijn in beslag genomen.

Drachten: aanrijding licht gewonde
Donderdag omstreeks 07.45 uur vond op de Lange West een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een bromfiets. De bestuurders van beide voertuigen reden in dezelfde richting. Gekomen ter hoogte van de kruising De Lange West Omloop sloeg de vrachtwagenbestuurder, een 32-jarige inwoner van Ureterp rechtsaf en verleende geen vrije doorgang aan de bromfiets, die werd bestuurd door een 24-jarige inwoner van Drachten. De bromfietsbestuurder kwam ten val en liep lichte verwondingen op. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis.

Joure: gluurder
Woensdag omstreeks 21.15 uur stond een 32-jarige inwoonster van Joure zich in de kleedhokjes van het zwembad `De Stiennen Flier` aan te kleden. Plotseling hoorde zij in het kleedhokje naast haar een hoop gestommel en vervolgens zag zij een videocamera onder de deur van haar kleedhokje, die vast gehouden werd door een blanke man. Toen de man in de gaten kreeg dat hij opgemerkt was, liep hij weg. De vrouw heeft zich toen snel aangekleed en het voorval bij het personeel van het zwembad gemeld. De desbetreffende man is niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Oldegalileen. Het portierslot aan de bestuurderszijde was geforceerd. Uit de auto werden een weekendtas met kleding, een gsm en ongeveer f 25.- aan kleingeld weggenomen. De eigenaar, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Sneek: overbelading
Donderdag omstreeks 07.25 uur werd op de Stadsrondweg - Zuid een bestuurder van een vrachtwagen gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Ferwoude, had zijn vrachtwagen te zwaar beladen. De vrachtwagen was geladen met zand en bleek 24% te zijn overbeladen. De chauffeur kreeg voor deze overtreding een bekeuring.

Marssum: inbraak dorpshuis
Tussen afgelopen dinsdag en donderdag werd ingebroken in het dorpshuis `Nij Franjum` aan het Franjumbuorsterpaed. Via verbreking van een raam kwam men het pand binnen. De kassa werd vernield. Een gedeelte van de drankvoorraad werd meegenomen. De beheerder, een 61-jarige inwoner van Marssum, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Berkenlaan. Het slot aan de linkervoorzijde van de auto was geforceerd. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een handtas met daarin autopapieren en bankpasjes weggenomen. De eigenaresse, een 32-jarige inwoonster van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: vernieling
Donderdag omstreeks 16.40 uur reed een rijschoolhouder met leerling in zijn auto over de Vuurdoornstraat. Op het midden van de Vuurdoornstraat stond een jongeman. Toen de rijschoolhouder, een 64-jarige inwoner van Dokkum, met zijn auto voorbij reed, schopte die jongeman zonder aanleiding een deuk in het linkerachterportier van de lesauto. Toen de rijschoolhouder stopte en hier iets van zei, werd de jongeman direct agressief en sloeg hem tegen de schouder. De jongeman, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, werd op de Vuurdoornstraat door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Ook schold hij de politieagenten uit en beledigde hen. De verdachte werd geboeid overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Echtenerbrug: diefstal vlees
Donderdag omstreeks 16.00 uur werden op de Veenscheiding te Heerenveen twee inwoners van Heerenveen, respectievelijk 36 en 33 jaar, aangehouden ter zake diefstal van 3 kilo vlees. De beide mannen hadden bij een slagerij in Echtenerbrug twee zakken met vlees gekocht. Als de slager vervolgens voor de volgende klant drie kilo kalfvlees op de wegschaal legt en zich omdraait om nog wat vlees te pakken, pakken de twee verdachten het vlees van de weegschaal en lopen daarmee de winkel uit en rijden vervolgens weg. Personeel van de slagerij zet daarop de achtervolging in en op de Veenscheiding werden de twee mannen klemgereden. Het weggenomen vlees werd in de auto aangetroffen. De beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Bolsward: verkeerscontrole
Donderdag tussen 18.00 en 21.30 uur werd op de oprit naar de Rijksweg A7 een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle werd speciaal gelet op het dragen van de autogordel. In totaal kregen 29 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Sneek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 04.10 uur werd op de Bourbonstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de jongeman 805 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie