Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Utrecht stelt Kentucky Fried Chicken ultimatum

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Gemeente stelt Kentucky Fried Chicken ultimatum

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Utrechtse vestiging van Kentucky Fried Chicken Vredenburg een ultimatum gesteld dat de geluidsoverlast van het bedrijf per 1 juli moet zijn verminderd. Als dat niet gebeurt, moet het bedrijf per 1 juli de deuren sluiten. Doet het bedrijf dat niet zelf, dan gaat de gemeente over tot bestuursdwang, wat inhoudt dat zij het bedrijf zal sluiten.

Al vanaf 1998 klaagt de omgeving over geluidsoverlast van de Pizza Hut die toentertijd gevestigd was op Vredenburg. Na sluiting van die vestiging heeft Kentucky beloftes gedaan over verbetering van de installaties. Er zijn echter geen maatregelen getroffen. Sterker nog, er zijn door Kentucky koel- en afzuiginstallaties bij geplaatst. De geluidsoverlast is hierdoor juist toegenomen. De overschrijding bedraagt van 20 dB(A) overdag tot 30 dB(A) ´s avonds.

Het college is van mening dat een dergelijke overschrijding van de normen niet langer kan worden getolereerd. Het bestuur heeft onvoldoende vertrouwen in de toezeggingen van het bedrijf: afspraken werden niet nagekomen en plannen voor maatregelen waren onvoldoende. Daarom is besloten het bedrijf te sommeren per 1 juli te sluiten.

Utrecht 22 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie