Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kraamkamer peroxisomen ontdekt

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Bron: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Kraamkamer peroxisomen ontdekt

NWO-onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam hebben samen met Utrechtse celbiologen bij toeval ontdekt hoe peroxisomen ontstaan. De rugbyvormige celorganen die de spijsvertering van de cel verzorgen, blijken buisvormige voorlopers te hebben. De voorlopers ontspruiten aan het verdeelstation van de cel, het endoplasmatisch reticulum.

De Amsterdamse onderzoekers kwamen het ontstaan van de peroxisomen op het spoor dankzij waarnemingen van Utrechtse celbiologen. De Utrechters bekeken elektronenmicroscopische foto's van een speciaal soort muizencellen. Ze zagen buisvormige structuren die nog nooit eerder in deze muizencellen waren waargenomen. De structuren leken ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie