Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Meesterklasse schaken moet niet in achteraf zalen'

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Het ei van Columbus voor de KNSB-competitie!?

door Anjo Anjewierden

De KNSB-competitie is een van de vele peilers waarop het Nederlandse schaakleven drijft. Het bestuur van de KNSB heeft zich ingezet om de Meesterklasse te promoten als een serieuze competitie en is recent (Meesterklasse terug bij af) door de Bondsraad teruggefloten. Het zal niet zo bedoeld zijn, maar in de komende jaren speelt de Meesterklasse zich weer af in achteraf zalen en de teams zullen zich via Teletekst en de KNSB-mailings op de hoogte moeten houden van de gang van zaken.

Grosso modo zijn de spelers in de Meesterklasse hier niet blij mee. De gezamenlijke ronden, waar de concurrentie in de gaten kan worden gehouden, zijn zowel schaaktechnisch als publicitair natuurlijk veel aantrekkelijker. Een pijnpunt is dat de KNSB er grote moeite mee had een goed idee, gezamenlijke ronden, een vervolg te geven. Het verzamelen van de partijen en een sfeerverslag zijn voor de schaker en schaak-geïnteresseerde natuurlijk minimale voorwaarden om in de vaart der volkeren te worden opgenomen, en het plan daarvoor ontbrak.

Ik denk dat de Bondsraad het verkeerde signaal heeft gegeven met het terugdraaien van de nieuwe opzet van de Meesterklasse. Een meer constructieve aanpak is wenselijk. Het idee van het KNSB-bestuur om de competitie meer in de aandacht te brengen is goed, hoe werken we het uit? Wie heeft het ei van Columbus? (Met dank aan Piet Peelen).reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie