Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ING Groep rondt acquisitie Seguros Comercial in Mexico af

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ING Groep
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

ING Groep

Amsterdam, 22 juni 2001

ING Groep rondt in Mexico acquisitie Seguros Comercial America af
ING Groep heeft vandaag aangekondigd dat de verwerving van een meerderheidsbelang in Seguros Comercial America (SCA) is afgerond. Hiermee is ING het grootste individuele verzekeringsbedrijf in Mexico en het grootste internationale verzekeringsbedrijf in Latijns Amerika geworden.

ING kondigde op 4 juni 2001 aan dat het overeenstemming had bereikt met Savia S.A. de C.V. tot verwerving van een meerderheidsbelang in SCA, de grootste verzekeringsmaatschappij in Mexico met een marktaandeel van 29%. ING neemt een belang van 45% in SCA over van Savia voor een bedrag van ongeveer USD 791 miljoen. Hiermee komt het totale belang van ING uit op 87%.

"Met de verwerving van een meerderheidsbelang in SCA realiseren wij onze doelstelling om een van de grootste financiële dienstverleners in Mexico te worden", aldus Ewald Kist, voorzitter van de Raad van Bestuur van ING Groep. "We zien volop kansen in deze zeer aantrekkelijke markt met meer dan 90 miljoen inwoners. We zijn dan ook optimistisch over de groeimogelijkheden. Er is belangrijke synergie te realiseren tussen SCA en de bestaande activiteiten van ING in Mexico, hetgeen zal bijdragen aan het opbouwen van een mooi Mexicaans bedrijf."

Gemeten naar verkopen heeft SCA momenteel een marktaandeel van 18% in levens- en zorgverzekeringen en een marktaandeel van 39% in schadeverzekeringen. SCA is de snelst groeiende verzekeringsmaatschappij met een gemiddelde groei over de afgelopen 10 jaar van 23%. SCA heeft een uitgebreid distributienetwerk met meer dan 8.000 agenten die alle belangrijke regio's in Mexico bestrijken. De groei en ontwikkeling van Mexico als een markt voor financiële dienstverlening gecombineerd met het leiderschap van SCA en de schat aan kennis binnen ING op het gebied van geïntegreerde financiële dienstverlening zijn uitstekende uitgangspunten voor toekomstige groei.

ING is in Mexico ook actief in een bancassurance joint-venture met Banco Bital, een van de grootste particuliere banken in Mexico. Tevens is ING volledig eigenaar van Afore Bital, een van Mexico's snelst groeiende pensioenfondsen. ING Mexico is onderdeel van ING Americas. Het hoofdkwartier van ING Americas voor de Noord- en Zuid-Amerikaanse ING-onderdelen is gevestigd in Atlanta (VS).

ING heeft tevens laten weten dat het de gerechtvaardigde belangen van de resterende aandeelhouders van SCA zal eerbiedigen in overeenstemming met de Mexicaanse wetgeving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie