Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luchtmacht legt Joegoslavië-inzet vast in boek

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensiecheck the horizon

Luchtmacht legt Joegoslavië-inzet vast

22-06-2001

Onder de titel Check the Horizon is vandaag (22 juni) een boek gepresenteerd waarin de inzet van de luchtmacht in voormalig Joegoslavië wordt beschreven. Op 634 paginas hebben de auteurs Wim Lutgert en Rolf de Winter beiden verbonden aan de Sectie Luchtmachthistorie niet alleen de historische feiten bijeengebracht, maar ook de ervaringen van tal van luchtmachtfunctionarissen. De eerste exemplaren van Check the Horizon werden in het Militaire Luchtvaartmuseum door de auteurs aangeboden aan de huidige Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal D.L. Berlijn en diens voorganger, luitenant-generaal b.d. B.A.C. Droste.

Check the Horizon beschrijft de inzet van de luchtmacht in de jaren 1991-1995, dus in feite vanaf de eerste inzet van Alouette III helikopters in 1991 in het kader van de EU-missie in Kroatië tot en met NAVO-operatie Deliberate Force die uiteindelijk leidde tot de akkoorden van Dayton en een stabiele situatie in Bosnië. De inzet van de luchtmacht na 1995 zoals bijvoorbeeld tijdens de Kosovo-crisis in 1999, komt niet aan bod.
Naast een beschrijving van de geschiedenis aan de hand van feiten, cijfers en getuigenissen, worden in Check the Horizon ook de tijdens het conflict geleerde lessen behandeld. Check the Horizon telt 634 paginas, is gebonden en geïllustreerd en wordt uitgegeven door de Sdu Uitgevers in Den Haag. Het kost fl. 69,90. (foto: Peter Wiezoreck)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie