Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandveiligheid HEMA Hilversum nu in orde

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Persbericht Week 25
(18 - 24 juni 2001)


Brandveiligheid HEMA nu in orde

De HEMA in de binnenstad van Hilversum heeft de vereiste maatregelen voor de brandveiligheid van het winkelpand onlangs uitgevoerd. Dit is gebleken bij een uitgebreide controle van de brandweer op 12 juni. Voor de gemeente Hilversum is er geen reden meer om tot sluiting van de winkel over te gaan.

In december 2000 heeft het college van burgemeester en wethouders aan de HEMA in de Kerkstraat een last onder dwangsom opgelegd omdat de brandveiligheids-voorzieningen niet aan de eisen voldeden. Eind mei bleek dat de voorzieningen nog steeds niet in orde waren, terwijl de dwangsom reeds fors was opgelopen. Omdat de dwangsom blijkbaar niet werkte heeft het college de dwangsom met ingang van 1 juni ingetrokken en vervolgens besloten de winkel door toepassing van bestuursdwang daadwerkelijk te sluiten als de voorzieningen op 15 juni 2001 nog steeds niet in orde zouden zijn.

Adequate reactie

Na een gesprek tussen de gemeente en de HEMA-directie heeft de HEMA adequaat gereageerd en in korte tijd voor een goede oplossing gezorgd. De vereiste compartimentering tussen de HEMA en Hilvertshof is aangebracht door middel van een rolluik en een zelfsluitende branddeur. De brandmeldingsinstallatie en sprinklerinstallatie zijn verbeterd. Op 12 juni heeft de brandweer nogmaals een uitgebreide controle in het winkelpand gehouden. Daarbij bleek dat de brandveiligheidsvoorzieningen nu in orde zijn.

Geen reden meer voor sluiting

Voor de gemeente is er geen reden meer om tot sluiting van de HEMA over te gaan. De verbeurde dwangsom zal in principe worden geïnd. De verlening van de vereiste gebruiksvergunning is nog slechts een kwestie van administratieve afhandeling en wordt op korte termijn verwacht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Burgers van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht (tel. 629 24 55).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie