Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe woonbuurten in Hilversum

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Persbericht Week 25
(18 - 24 juni 2001)

Inspraak over drie woonbuurten

De gemeente wil van drie woonbuurten verblijfsgebieden maken. In de straten in deze buurten wordt de maximale snelheid beperkt tot 30 km per uur door middel van snelheidsremmende maatregelen. De gemeentelijke voorstellen zijn binnenkort onderwerp van inspraak.

Het gaat om de volgende buurten:

1. de straten binnen het gebied omsloten door de Noorderweg, de Johannes Geradtsweg en de Simon Stevinweg (inclusief de Noorderweg); de De Bazelstraat en het Dr. P.J.H. Cuypersplein (tussen de De Bazelstraat en de Jan van der Heijdenstraat),

2. de Eemnesserweg (tussen de Larenseweg en de Jan van der Heijdenstraat) en de Kleine Drift (tussen het Oosterspoorplein en de Lorentzweg)

3. de Marconistraat (tussen de Eemnesserweg en de Lorentzweg), de Kapteijnstraat (tussen de Eemnesserweg en de Lorentzweg), de Galileistraat, de Copernicusstraat, de Lorentzweg (tussen de Jan van der Heijdenstraat en de Van de Sande Bakhuyzenstraat) en de parallelweg van de Jan van der Heijdenstraat (tussen de Eemnesserweg en de Lorentzweg).

De inspraakbijeenkomst voor het onder 3. genoemde gebied wordt gehouden op dinsdag 26 juni in de Lorentzschool, Lorentzweg 135; aanvang: 20.00 uur.
De inspraakbijeenkomst voor het onder 1. genoemde gebied is op woensdag 27 juni in het Wijkcentrum Noord, Lopes Diaslaan 85; aanvang: 20.00 uur.
De inspraakbijeenkomst voor het onder 2. genoemde gebied: dinderdag 28 juni in de Lorentzschool, Lorentzweg 135; aanvang: 20.00 uur.

Voor de inspraakbijeenmkomsten geldt echter het voorbehoud dat de raadscommissie Verkeer en Buurt daarmee op 25 juni instemt.

Nadere informatie staat in de huis-aan-huisberichten die in de buurten zijn verspreid. Gratis exemplaren zijn af te halen in de Burgerleeskamer in het raadhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie