Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwerpen in juni-nummer van Elan

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

De volgende onderwerpen treft u aan in het juni-nummer van Elan

De loutering van KPN
Veranderingen die eerder niet lukten, lukken nu wel bij KPN. Van de noodzaak ervan is eindelijk iedereen in het bedrijf overtuigd. Daarom wordt Paul Smits niet somber van de grote problemen bij KPN. Integendeel, ze inspireren hem. Een zegen, noemt hij ze zelfs.

Topsalarissen
Wat verdienen Ewald Kist, Cor Boonstra, Rijkman Groenink en Frans Koffrie? Het staat zwart op wit in de jaarverslagen. Want internationale bedrijven moeten zich houden aan internationale regels van openheid. Volgend jaar gaan die ook voor alle grote Nederlandse bedrijven gelden.

De vernieuwing van Baan
Onder de vleugels van Invensys weet het softwarebedrijf Baan zich in een jaar tijd terug te vechten. Verantwoordelijk is de tamelijk onervaren Laurens van der Tang. Het verhaal van 'zijn' turn around.

Eeuwig strijdende accountants
De accountants van het Nivra en de Novaa zijn al jaren aartsrivalen. Een kwestie van cultuur en achtergrond, blijkbaar. Maar wat zou het handig zijn als ze het voor deze ene keer eens werden, want de nieuwe wetgeving heeft consensus nodig. In de politiek zijn de meningen al net zo verdeeld.

De risicomanager
De Chief Risk Officer schuift nieuw aan bij de bestuurstafel. Hij schat risico's en dreigingen en overziet de consequenties daarvan voor de goede naam en faam van het bedrijf. 'Schade aan het Nike-imago zou de grootste catastrofe zijn.'

Basiq Air, een low cost-vliegmaatschappij
In groepen van twintig hollen naar je zitplaats. Wie het eerst komt, het eerst maalt, dat is de regel van low cost. Alles is erop gericht om de kosten zo laag mogelijk te houden. Peter Legro CEO van Transavia moeder van Basiq Air: 'Er ontstaat keuze, niet iedereen wil dezelfde warme hap.'

Neem nu een abonnement

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie