Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kerncijfers van gemeente Leiden 2001 openbaar

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Kerncijfers Leiden 2001

Belangrijke gegevens van de stad in één hand

Wie wonen er in Leiden? Welke musea trekken veel bezoekers? Waar gaan we op school in de stad? Allemaal vragen waar de vouwfolder 'Kerncijfers Leiden 2001' een antwoord op weet. Te verkrijgen bij gemeente, VVV en bibliotheek.

BESTUURSDIENST - In 1880 telde Leiden zo'n 40.000 inwoners, iets meer dan een derde van het huidige aantal van 117.031 mensen. In die tijd bestond ruim veertig procent van de Leidse bevolking uit mensen van onder de twintig. Inmiddels is dit percentage gedaald tot iets meer dan 21 procent, aldus de prognose voor 2001.
Bedrijvigheid in Leiden richt zich vooral op handel en reparatie (1197 vestigingen met 5949 werknemers) en vastgoed en zakelijke diensten (952 vestigingen met 6311 medewerkers). De gezondheidszorg biedt de meeste werkgelegenheid met ruim 11.000 arbeidsplaatsen, bijna een kwart van het totaal aantal van ruim 47.000 banen in de stad. Deze en nog veel meer gegevens zijn allemaal te vinden in de piepkleine folder van zeven bij twaalf centimeter, 'Kerncijfers Leiden 2001'.

Statistisch jaarboek
De vouwfolder met alle kerngegevens van de stad is de voorloper van een dikker werk, een compleet statistisch jaarboek, dat over een half jaar uitkomt. De gegevens zijn verzameld door het bureau BOA van de gemeente. BOA staat voor Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies. De vouwfolder is gratis verkrijgbaar bij de balies en bibliotheken van het stadhuis en het Stadsbouwhuis, bij de vestigingen van de Openbare Bibliotheek en bij de VVV.
De informatie uit de folder is ook te vinden op de site van de gemeente (www.leiden.nl/gemeente), onder het kopje 'Statistiek'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie