Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer invloed scholen op schoolbegeleiding

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Persbericht Ministerraad
22 juni 2001

MEER INVLOED SCHOLEN OP SCHOOLBEGELEIDING

Vanaf 1 januari 2003 wordt het geld voor schoolbegeleiding rechtstreeks aan basisscholen uitgekeerd in plaats van aan de schoolbegeleidingsdiensten. Scholen kunnen daarmee zelf bepalen hoe en waar zij de begeleiding inkopen die het best past bij hun kwaliteitsbeleid. Om scholen en schoolbegeleidingsdiensten aan de nieuwe situatie te laten wennen, worden scholen de eerste drie jaar verplicht een deel van hun begeleiding in te kopen bij de eigen schoolbegeleidingsdienst. Het kabinet heeft hier op voorstel van staatssecretaris Adelmund van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen mee ingestemd.

De bestuurlijke schaal in het basisonderwijs is groter geworden en de positie van de schoolbegeleidingsdiensten is sterker geworden. Scholen krijgen steeds meer ruimte voor het voeren van eigen beleid en zijn zelf als eerste verantwoordelijk voor de kwaliteit van het eigen onderwijs. Omdat schoolbegeleiding bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs is het belangrijk dat scholen zelf de begeleiding inkopen die aansluit bij hun vragen op bijvoorbeeld onderwijskundig terrein.

RVD, 22.06.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie