Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Flevoland start met spots op radio en tv

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Zwemwater

Provincie Flevoland start met spots op radio en tv

De provincie Flevoland start aanstaande maandag met een campagne op de regionale radio en televisie. Daarin laat de provincie zien wat ze doet en wat ze voor de inwoners van Flevoland kan betekenen. Maar bovenal benadrukt de campagne dat mensen die wat meer willen weten over de provinciale overheid gewoon kunnen schrijven naar Postbus 55 in Lelystad of kunnen kijken op de provinciale website www.flevoland.nl.

De provincie is een overheid in opkomst. De Rijksoverheid delegeert steeds meer taken naar de provincie en tegelijk neemt de provincie steeds vaker een coördinerende positie in voor samenwerking tussen de gemeenten in Flevoland. Over deze veranderingen is bij veel mensen nog weinig bekend. Een nieuwe taak van de provincie is bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid voor het streekvervoer in Flevoland. En als coördinator tussen gemeenten is de provincie actief op vele terreinen, bijvoorbeeld als voorzitter van het Arbeidsplatform Flevoland en het Vervoersberaad Flevoland. Om deze nieuwe, veranderende rol van de provincie bij de inwoners van Flevoland bekend te maken, heeft de provincie samen met Omroep Flevoland radio- en televisiespots ontwikkeld. In die spots worden luisteraars en kijkers erop gewezen wat de provincie voor hen kan betekenen op het gebied van bijvoorbeeld Verkeer & Vervoer. Andere themas die aan de orde komen zijn Ondernemen & Werken, Milieu en Natuur & Landschap. In de spots komen onderwerpen aan bod waarvan mensen zullen bedenken: Hé, doet de provincie dat ook?. Daarom is gekozen voor zes radiospots en zes tv-spots waarin duidelijk naar voren komt wat de provincie doet. Soms kan het zijn dat een gemeente op hetzelfde beleidsvlak ook taken heeft, maar ditmaal is ervoor gekozen om de rol van de provincie te benadrukken. De komende vier weken worden de eerste twee spots op zowel radio als tv uitgezonden. Deze spots gaan over de streekbussen in Flevoland en over het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid in de provincie. De campagne krijgt na de zomervakantie een vervolg met nog eens vier nieuwe radio- en tv-spots.

Bij de campagne op de regionale radio en tv wordt ook informatie in de vorm van folders en brochures uitgegeven. Belangstellenden kunnen die informatie opvragen door te schrijven naar Postbus 55, 8200 AB in Lelystad. Ook is veel informatie over de provincie Flevoland beschikbaar op de eigen website van de provincie www.flevoland.nl. Op die website kunnen mensen via de mail ook hun vragen stellen aan de provincie. Het adres is: (provincie@flevoland.nl).

Datum 22-06-2001 Nummer 2001-068

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie