Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bellen in Rotterdamse metro mogelijk dankzij samenwerking

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Libertel
Zoek soortgelijke berichten

LIBERTEL-VODAFONE
www.libertel.nl

Unieke samenwerking telecomoperators

Unieke samenwerking telecomoperators maakt mobiel bellen in metro Rotterdam mogelijk

Den Haag, Amsterdam, Maastricht, 22 juni 2001 - Mobiele bellers kunnen nu ook bellen in de metrotunnels van Rotterdam. Door de unieke samenwerking van de vier Nederlandse operators, Ben, Dutchtone, Libertel-Vodafone en Telfort, kon er gezamenlijk een ondergrondse netwerk worden aangelegd. In totaal zijn er 45 antennes in de metro gebruikt die met één glasvezel kabel met elkaar verbonden zijn. Het netwerk in de metrotunnels in Rotterdam heeft een totale lengte van ruim 11 kilometer.

De vier operators hebben hun expertise efficiënt gebruikt bij de bouw van het ondergronds netwerk in de tunnels. Daardoor hebben de reizigers in de metro niets gemerkt van de werkzaamheden die het mobiel bellen mogelijk moesten maken. Ook het Rotterdamse OV-bedrijf RET is verheugd over de samenwerking van de vier Nederlandse operators, omdat het haar reizigers nu meer belgemak kan bieden.

Voorheen konden alleen mobiele bellers van KPN in de tunnels van de Rotterdamse metro bellen. Vanwege een capaciteitsprobleem was het voor de andere operators technisch niet mogelijk om van het KPN netwerk gebruik te maken. Daarom hebben Ben, Dutchtone, Libertel-Vodafone en Telfort de handen ineengeslagen en met de nieuwste technologieën een volledig nieuw mobiel netwerk gebouwd dat aan alle huidige technologische eisen voldoet.

Rotterdam is het tweede metronetwerk waar een mobiel netwerk is aangelegd. Vanaf maart vorig jaar konden bellers in de Amsterdamse metro al bellen en gebeld worden.

Ben
Ben Nederland B.V. is een snelgroeiende aanbieder van mobiele communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% - 1 aandeel) en Belgacom samen met Tele Denmark (50% + 1 aandeel). Ben biedt producten en diensten aan voor zowel privé- als zakelijk gebruik. Ben heeft ruim 1 miljoen actieve klanten en Ben is in belminuten en mobiel dataverkeer de derde aanbieder van Nederland. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie.

Dutchtone
Dutchtone N.V. is een Nederlands telecommunicatiebedrijf dat beschikt over een eigen landelijk netwerk voor mobiele telefonie, gebaseerd op GSM 1800 technologie. Dutchtone levert tal van diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Dutchtone is een van de belangrijkste leveranciers van de Nederlandse overheid. Bij Dutchtone werken 1600 mensen.

Libertel-Vodafone
Libertel-Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijd opererende Vodafone Group Plc, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. Vodafone heeft wereldwijd meer dan 83 miljoen klanten in 29 landen. Sinds 15 juni 1999 is Libertel N.V. genoteerd aan de officiële markt van Euronext Amsterdam.

Telfort
Telfort helpt consumenten en zakelijke klanten bij het vinden van hun weg in de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie en mobiele datacommunicatie. Daarvoor maakt Telfort gebruik van de nieuwste technologieën, zoals nu GPRS en straks UMTS. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door meer dan 1100 enthousiaste medewerkers, die elk voor zich verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het aanbod aan klanten. Telfort is 100 procent dochter van British Telecommunications plc.
Meer informatie is te vinden op de website van Telfort: www.telfort.nl.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie