Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spaanse flamenco in Nederland op flamenco.nl

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT: Spaanse flamenco in Nederland op flamenco.nl

De website www.flamenco.nl, in Nederland de grootste site op gebied van de populaire Spaanse dans flamenco, heeft er sinds vandaag enkele interactieve onderdelen bij. Zo kan men foto's uitwisselen via de site of met elkaar over flamenco-gerelateerde onderwerpen praten. Dit zijn extra mogelijkheden naast de reeds succesvolle flamenco-agenda en adresboek.

De vraag naar een interactief platform voor flamencoliefhebbers bestond al langer. De flamenco dans is in korte tijd erg populair geworden. Onder meer ABNAMRO en Dutchtone maken in reclame-uitingen gebruik van deze dans en muziek. Daarnaast zijn er bijna elk weekend wel optredens van enthousiaste flamenco-leerlingen. Via flamenco.nl kunnen zij zichzelf en elkaar nu op de hoogte houden. Ook vindt men adressen van (Spaanse) scholen waar men in de vakantie zich de dans, de muziek of de zang eigen kan maken.

De website flamenco.nl is een initiatief waarop iedereen kan leren en op de hoogte kan worden gehouden van de flamencodans en ­muziek. In tegenstelling tot de meeste alternatieven op dit gebied is flamenco.nl een uitgebreide en complete informatiebron zowel flamencoliefhebber alsook -professional. De Spaanse flamenco is, mede door dit initiatief, in korte tijd zeer populair geworden in Nederland.

Met behulp van de site hebben vele scholieren en studenten werkstukken en voordrachten gehouden en zijn er al velen begonnen met beoefenen van deze dans. Niet alleen in Nederland, maar ook vanuit Amerika en uiteraard Spanje komen uitwisselingen via flamenco.nl op gang. Flamenco.nl is een informatie- en communicatiebron van iedereen die zich met flamenco bezighoudt of wil gaan bezighouden, is een stimulans voor de muziekstijl als geheel in Nederland en zorgt als eerste initiatief op dit gebied voor enthousiasme en uitwisseling tussen de Nederlandse en Spaanse cultuur.

De site wordt gemaakt door Mariska Roelofs, welke veel tijd en geld heeft gestoken in het (laten) ontwikkelen van de website. Zelf jaren geleden aangestoken door de passie van de flamenco-dans wil zij dit overbrengen aan iedereen die geïnteresseerd is brengt ze met behulp van Internet mensen bijeen die deze passie delen. Zij heeft een succesvolle carriere in de communicatie deels opzij gezet voor de ontwikkeling van de flamenco cultuur in Nederland, hetgeen zeker is gelukt, gezien de groei van de website en de aandacht van de verschillende media voor de website.

Meer informatie op www.flamenco.nl, via (info@flamenco.nl) of via 050 5792333 (Tty.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie