Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Verkeerscontroles

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 22-06-2001 Persberichten district Maastricht (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 22 juni 2001

District Maastricht

Maastricht; verkeerscontroles
Bij verkeerscontroles afgelopen donderdagavond op de Stenenwal en op de Akersteenweg in Maastricht heeft de politie totaal zon 45 automobilisten, bromfietsbestuurders en ook voetgangers bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het niet bij zich hebben van de vereiste papieren en het door voetgangers negeren van het voor hen rode voetgangers-oversteeklicht.

Maastricht; straatroof
Een 19-jarige jongeman uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer liep afgelopen donderdagavond omstreeks 23.00 uur op de Professor Pieter Willemstraat in Maastricht toen een drietal onbekende mannen die hem tegen kwamen plotseling om hem heen gingen staan en een van hen een mes tevoorschijn haalde. Het slachtoffer moest zijn gsm, zn beurs (met daarin vijftig gulden en een bankpasje) en zijn halsketting afgeven. Met de buit zijn de drie straatrovers doorgelopen in de richting van de Meerssenerweg.

Maastricht; haarverf
Personeel van een winkelbedrijf aan de Grote Staat in Maastricht betrapte vanmorgen een 19-jarige jongeman uit deze plaats bij diefstal van haarverf ter waarde van ruim twintig gulden. De Maastrichtenaar werd aangehouden en de haarverf werd teruggegeven aan het winkelbedrijf. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Eijsden; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Emmastraat in Eijsden van een 37-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de Eijsdenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie