Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderarts-oncoloog van het AMC ontvangt zilveren medaille

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Prof. P.A. Voûte ontvangt zilveren medaille

Prof. P.A. Voûte ontvangt zilveren medaille

Op donderdag 21 juni heeft burgemeester Cohen de zilveren medaille uitgereikt aan prof. P.A. Voûte, kinderarts-oncoloog bij het AMC. Prof. Voûte is gisteren met pensioen gegaan.

Zijn inzet is van grote betekenis geweest voor de behandeling van kinderen met kanker, niet alleen in medisch-technische zin, maar vooral ook in de speciale kindvriendelijke omgang met deze patiëntjes. De reputatie van het Amsterdamse Emma-kinderziekenhuis is door prof. Voûte wereldwijd gevestigd.

Vele jaren heeft hij zich ingezet voor de ontwikkeling van de kinderoncologie in Nederland, in het bijzonder in Amsterdam. De kinderen uit Amsterdam en omgeving die worden getroffen door een ernstige ziekte kunnen nu in een voor hen zo prettig mogelijke omgeving terecht voor behandeling en nazorg.

Op initiatief van prof. Voûte is het eerste Ronald McDonald Huis in Nederland (in Amsterdam) en in Europa geopend. Ouders van zieke kinderen kunnen daar verblijven en zo dicht bij hun kind zijn. Inmiddels zijn er in Nederland en ver daarbuiten vele Ronald McDonald Huizen geopend en is het logeerhuis een niet meer weg te denken schakel in de zorg voor het ernstig zieke kind.

Daarnaast heeft prof. Voûte zich volop ingezet voor de Stichting Witte Bedjes Het Parool voor de opvang en zorg voor kinderen en ouders met een fysieke, psychische of sociale handicap of achterstand. Amsterdam heeft veel aan hem te danken.

De zilveren medaille wordt verleend aan diegenen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam en de naam van de stad naar buiten toe hebben uitgedragen.

Amsterdam, 22 juni 2001 Pb-57 Cynthia Hendriks

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 22-06-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie