Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking Koninklijke onderscheiding H.T. Ramdas in Leiden

Datum nieuwsfeit: 22-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Koninklijke onderscheiding voor de heer H.T. Ramdas

De heer H.T. Ramdas is door de koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De heer Ramdas was vanaf zijn komst van Suriname naar Nederland in 1974 tot aan zijn pensionering in 1988 leraar aan de school De Nieuwe Vaart (thans Da Vinci College).
Daarvoor was hij in Suriname in het basisonderwijs werkzaam. De heer Ramdas heeft zich vanaf zijn komst in Nederland bijzonder bezig gehouden met de belangenbehartiging, emancipatie en opbouw van de Surinaamse gemeenschap in het bijzonder en van de allochtone gemeenschap in Leiden in het algemeen. Hij bevorderde de beleving van de Hindoestaanse religie, verwante instellingen en organisaties in Nederland. Daarnaast zette hij zich zeer in voor de verbetering van de woonsituatie in Slaaghwijk. Ook ten behoeve van de ouderenzorg heeft de heer Ramdas zich bijzondere inspanningen getroost. De heer Ramdas was o.a. medeoprichter van de Sanatan Hindoe Parishad Nederland medeoprichter, bestuurslid en lid van de programmaraad van de landelijke Omroep Hindoe Media.
Vanaf 1985 is hij lid van het Migrantenoverleg Leiden en vanaf 1986 medeoprichter en bestuurslid van de Vereniging Bewoners Belangen Slaaghwijk. Vanaf 1990 bekleedt de heer Ramdas de functie van voorzitter van de Stichting Surinamers Leiden.

Burgemeester Postma zal vrijdag 22 juni a.s. te 21.00 uur de onderscheiding uitreiken tijdens een feestelijke bijeenkomst (Afschaffing van de Slavernij - 1 juli 1868 en de Hindoestaanse Emigratiedag - 5 juni 1873) in het gebouw van de Stichting Surinamers Leiden, ingang Sperwerhorst, Merenwijk/Slaaghwijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie