Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus Tibetaanse Meditatie in Wageningen

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

5b0f85.wmfCursus Tibetaanse Meditatie (TongLen Meditatie) door Chrissie Coburn Krzowska

In het weekend van 23 en 24 juni 2001 is er een cursus Tibetaanse Meditatie door Chrissie Coburn Krzowska. De cursus wordt gehouden De cursus vindt plaats in 'De Zaal' van 't Venster', Wilhelminaweg 3, Wageningen. Zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 (met lunchpauze). Tevens zal Chrissie Coburn Krzowska een cursus Taiji Qigong verzorgen in het die periode. TongLen meditatie is gericht op het ontwikkelen van 'onze' compassie. Het leven leren te herzien met de liefde en helderheid die we in ons dragen.

De Tibetaanse meditatie oefeningen beogen meer dan het verbeteren van de lichamelijke gezondheid. Ze zijn gericht op het realiseren van positieve veranderingsprocessen op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. De ontwikkeling van innerlijke rust, mededogen en geestelijke helderheid zijn daarbij kernbegrippen.

De oefeningen die Chrissie Coburn Krzowska in deze workshop zal onderrichten, monden uit in de zogenaamde Tong-Len meditatie. De heilzame effecten van deze meditatie berusten op het ontwikkelen van een heldere en compassievolle houding jegens anderen en onze omgeving. Er wordt begonnen met de basis van de Tibetaanse meditatie (shinee; 'kalm vertoeven') een meditatie die innerlijke rust en concentratie ontwikkeld.

Ter ondersteuning worden oefeningen ter verbetering van houding, natuurlijke beweging en ademhaling gebruikt. Deze oefeningen zijn afkomstig van oefensystemen uit China (Qigong), India en Tibet en zijn gebaseerd op overeenkomstige filosofische en spirituele uitgangspunten.

Hoewel de Tong-Len-meditatie afkomstig is uit het Tibetaanse Boeddhisme, zijn deze meditatieve oefeningen niet gebonden aan een specifieke religieuze overtuiging. De Tong-Len meditatie is in feite een 'spirituele techniek' die werkzaam kan zijn binnen ieders eigen levensovertuiging.

De opzet van de cursus is zodanig dat men ook de gelegenheid krijgt om vragen te stellen en ervaringen voor te leggen. Verder krijgt iedereen een tekst met uitleg over de Tong-Len meditatie.

Chrissie S. Coburn Krzowska

Chrissie Coburn Krzowska had als kind een natuurlijke aanleg tot het genezen van mensen en dieren in haar omgeving. Deze aanleg leidde haar naar vele verschillende genezings-methoden, 'genezers' en culturen.

Ze bestudeerde onder meer Qigong, Taijquan, Reiki, Avatar en Hatha en Raja Yoga. Haar studie en beoefening van het Tibetaanse Boeddhisme is in dit alles altijd een rode draad geweest. Dit komt tot uitdrukking in het onderwerp van deze workshop.

De laatste zestien jaar is ze fulltime werkzaam als 'natural healer' en gediplomeerd en erkend door verschillende gerenommeerde organisaties op dit terrein. Haar meest recente erkenning is het eredoctoraat in 'Naturopathy' van het 'Institute of Native American Studies', waarvoor ze diverse malen heeft gewerkt.

In haar werk ontmoet en geneest ze mensen met uiteen lopende klachten en problemen. Hoewel haar aanpak vaak sterke verbeteringen kan geven van lichamelijke klachten, richt zij zich op de geestelijke belemmeringen die er achter liggen.

Naast haar werk als 'natural healer' werkt ze mee aan diverse hulpprojecten voor noodlijdende kinderen en vluchttelingen in Nepal. Een gedeelte van de opbrengst van deze cursus zal worden gedoneerd aan TERA (Tibetan Education & Relief Association).

Informatie en opgave: 0317-415883 (tel); 0317-416959 (fax) of e-mail: tamo@planet.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie