Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enschede zet 'Beste buur Gronau' in het zonnetje

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Enschede zet BESTE BUUR Gronau in het zonnetje Enschede, 18 juni 2001

Op initiatief van Humanitas en Aedes trakteert Enschede op zaterdag 23 juni a.s. de stad Gronau als haar `Beste Buur'. Tussen 10.00 en 12.30 uur bieden burgers uit Enschede koffie en krentewegge aan in de Neustrasse bij de Antoniuskirche in Gronau. Dit wordt omlijst met een concert van 70 muzikanten van de muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug.

Om 12.00 uur overhandigt burgemeester Mans van Enschede een beeldje aan burgemeester Holtwitsch van Gronau als teken van vriendschap.

Burgers ontvangen een fotocollage als herinnering aan de samenwerking in mei vorig jaar. Naar aanleiding van de ramp in Enschede ontstond een band tussen beide steden die men zorgvuldig koestert.

Humanitas is een landelijke vereniging voor maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw. Duizenden vrijwilligers zijn vanuit 80 afdelingen actief op het gebied van maatschappelijke opvang, jeugdwelzijn, vluchtelingenwerk, vrijwillige thuiszorg en ouderenzorg. De vrijwilligers worden ondersteund door betaalde krachten vanuit vijf districten.

In samenwerking met Aedes (landelijke vereniging van woningcorporaties) organiseert Humanitas jaarlijks de `Nationale Burendag'. In 2001 staat Samenwonen als thema centraal, alsmede het internationale jaar van de vrijwilliger en de viering van 100 jaar woningwet.

In de praktijk kunnen individuen of groeperingen die zich verdienstelijk maken op het gebied van sociale verbanden en onderlinge betrokkenheid, worden voorgedragen als `Beste Buur'.

In 2001 is het centrale thema "samen wonen". Bovendien viert men het internationale jaar van de vrijwillige helper en het 100-jarig jubileum van de Nederlandse woningwet.

De gezamenlijke Enschedese woningcorporaties en Humanitas afdeling Enschede vonden dat er alle aanleiding was om de Duitse stad Gronau voor te dragen als `Beste Buur'. Gronau ligt op 8 kilometer van Enschede, net over de Duitse grens. De hulp die de stad Gronau en haar bevolking heeft verleend, tijdens en na de vuurwerkramp in Enschede, is enorm geweest. Hulpdiensten en brandweer hebben spontaan meegewerkt aan de bestrijding van de ramp en Gronau heeft met 650.000,-- DM ook financieel de stad Enschede ondersteunt.

Het nationale comité de `Beste Buur' heeft op 16 juni een speciale prijs toegekend aan de stedenband tussen Gronau en Enschede. De prijs bestaat uit een sculptuur `Samen op niveau' en een cheque van ¦ 5.000,-. Dit wordt op zaterdag 23 juni in ontvangst genomen in Gronau.

Participerende instellingen, instanties en sponsoren:
* Gemeente Enschede

* Euregio

* Enschedese bakkers

* Gezamenlijke Enschedese woningcorporaties
* Humanitas afdeling Enschedenaar boven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie