Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Delfzijl viert 175-jarig bestaan

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

19-06-2001

Brandweer Delfzijl viert haar 175-jarig bestaan

Op zaterdag 23 juni viert de brandweer van Delfzijl haar 175e verjaardag met een optocht van historische brandweervoertuigen, demonstraties op het haventerrein en een receptie. De brandweer wil haar verjaardag niet alleen binnen de organisatie vieren, maar ook de burgers van de gemeente Delfzijl bij de feestelijkheden betrekken.

Programma

Om 13.30 uur maken nieuwe en ongeveer vijftien historische brandweervoertuigen uit het noorden een rondrit door Delfzijl. De tocht, muzikaal begeleidt door CBS uit Spijk, vindt plaats aan de Borgweg te Delfzijl en eindigt om ongeveer 14.30 uur aan de Damsterkade op het haventerrein. Daar krijgt het publiek de gelegenheid om de voertuigen te bezichtigen. De blaaskapel van muziekvereniging koningin Wilhelmina uit Farmsum zorgt hierbij voor het muzikaal decor.

Vanaf ongeveer 15.00 uur geeft de brandweer verschillende demonstraties op de Damsterkade bij het haventerrein. Zo laat het OGS-team zien hoe de brandweer optreedt bij een ongeval met gevaarlijke stoffen. De blusgroepen uit Bierum, Wagenborgen en Woldendorp geven demonstraties op het gebied van brand, hulpverlening en het dragen van adembeschermingsapparatuur. Tijdens de demonstraties is het duikteam uit veiligheidsoverwegingen aanwezig.

De dag wordt afgesloten met een receptie in de kazerne aan de Hogelandsterweg voor (oud)korpsleden, diverse organisaties, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, college en raad van de gemeente Delfzijl en vertegenwoordigers van de korpsen uit de Regio.

Open dag

Op zaterdag 8 september houdt de brandweer open dag in de kazerne aan de Hogelandsterweg. Bezoekers kunnen op deze dag informatie krijgen over de brandweer. Daarnaast geeft het korps verschillende spectaculaire demonstraties.

__

Bij deze bent u van harte uitgenodigd om de receptie bij te wonen. De receptie begint om 19.30 uur.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hetty Gaastra, telefoonnummer: 0596- 639323.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie