Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pokémon Super Trainer Showdown in New York

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BLUM EN PARTNERS

Pokémon Super Trainer Showdown

PERSBERICHT

POKEMON SUPER TRAINER SHOWDOWN:
Drie Nederlandse spelers dingen in New York om de felbegeerde titel van s werelds beste Pokémon Trainer

Antwerpen, 20 juni 2001 - Op 23 en 24 juni organiseert Wizards of the Coast voor de tweede keer de Super Trainer Showdown in New York: een internationaal toernooi van het Pokémon-ruilkaartspel. Dit weekeinde ontmoeten 's werelds beste Trainers van het ruilkaartspel elkaar om er hun sociale en strategische vaardigheden te testen in het Pokémon Super Trainer Showdown toernooi. Trainers uit meer dan 20 landen krijgen zo de gelegenheid om andere spelers uit de hele wereld te ontmoeten en om mee te dingen naar de titel van Pokémon Master Trainer.

Er wordt gespeeld in drie categorieën: tot en met 10 jaar, van 11 tot en met 14 jaar en 15 jaar en ouder. De Nederlandse spelers die zich voor het toernooi hebben geplaatst zijn Joost van Wijk uit Eindhoven in de categorie tot en met 10 jaar. In de categorie 11 tot en met 14 jaar plaatste Sheng Zheng uit Oss zich en in de categorie 15 jaar en ouder wordt Nederland vertegenwoordigd door Robin van Klaveren uit Oss.

Pokémon-ruilkaartspel
Het educatieve Pokémon-ruilkaartspel is een internationaal fenomeen geworden waar kinderen over de hele werld veel plezier aan beleven. Het is een strategisch spel dat gespeeld wordt in een prettige sociale omgeving. De bedoeling van het kaartspel is de Pokémon-figuren te trainen en die van de tegenstander te bestrijden om uiteindelijk 's werelds grootste Pokémon Trainer te worden. Hierbij doen de spelers beroep op vaardigheden als lezen, rekenen en het bedenken van een goede spelstrategie. De speler maakt in de loop van het spel voortdurend keuzes en overweegt de gevolgen daarvan. Hij of zij leert daarbij probleemoplossend te denken om de strategie van de tegenstander te doorgronden.
In februari 2000 lanceerde het Amerikaanse bedrijf Wizards of the Coast het wereldbekende ruilkaartspel Pokémon in ons land. Het kaartspel is gebaseerd op de populaire Pokémon-wereld van Nintendo waarin twee spelers strijden om 's werelds beste Pokémon Trainer te worden. Sinds de introductie kent het kaartspel een wereldwijd succes. Het spel bevat vandaag de dag 700 verschillende kaarten. Een startersset bestaat uit twee 'decks' van elk 30 kaarten en de spelregels. De kaarten zijn geïllustreerd met originele en fantasierijke tekeningen van de populaire Pokémon-figuren. Deze illustraties zijn in alle talen dezelfde zodat spelers over de hele wereld met elkaar kunnen spelen. De grote verscheidenheid aan kaarten maakt van elk spel telkens weer een uitdaging.

Wizards of the Coast
Wizards of the Coast, een dochtermaatschappij van Hasbro (NYSE : HAS), is als een van 's werelds marktleiders een toonaangevend uitvinder en uitgever van spelletjes. Wizards of the Coast heeft een exclusief patent op de spelmechanismen van ruilkaartspellen en produceert wereldwijd de succesvolle ruilkaartspellen Pokémon en Magic: The Gathering. Het bedrijf telt als dochtermaatschappijen TSR, Five Rings Publishing Group en Last Unicorn Games. Het hoofdkantoor van Wizards of the Coast staat in het Amerikaanse Seattle. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Antwerpen. Andere kantoren staan in Parijs, Londen, Milaan en Beijing.

Voor meer informatie over Wizards of the Coast: www.wizards.com/europe

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie