Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede culturele zondag Utrecht van start met museumnacht

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Zin in de tweede zinderende zondag?

Cultuur geeft smaak aan het leven. Daarom schotelt de gemeente Utrecht u tijdens elf Culturele Zondagen veel muziek, theater, dans, film, kunst en cultuurschatten voor.

2e Culturele Zondag Utrecht van start met Museumnacht 23-24 juni

De tweede Culturele Zondag in Utrecht begint dit keer al op zaterdagavond 23 juni 2001. Vanaf 22.00 uur bent u van harte welkom tijdens de eerste Museumnacht. De eerste Utrechtse Museumnacht begint met didgeridoo-klanken vanaf de Domtoren. Tegelijk start een museumschattenveiling in Tivoli. Vervolgens zetten twaalf cultuurtempels van zonsondergang tot zonsopgang hun deuren open voor een prikkelend programma van loungen, dansen, gokken, modeshow, theater en soap. Utrechtse musea brengen allemaal een eigen bijzonder nachtelijk programma. Kijk voor informatie op: www.museumnacht.nl

Skoren: de lazy Sunday Afternoon Special op zondag 24 juni

Na de Museumnacht kan zondag op het Lepelenburg worden ontspannen met muziek van drie koren. Het koor 'Herrie' zingt vanaf 14.00 uur in de Muziektent het publiek als eerste toe. De twintig zangers van Herrie zingen allerlei genres waarbij plezier voorop staat. Het 75 stem sterke Utrechts Opera Koor het neemt het stokje over met stukken uit I Lombardi, Nabucco, Aïda, Ernani, de Parelvissers en Somnambulla. Tenslotte zingt het binnenstadskoor 'Grachtensmart' levensliederen over de mooie oude stad Utrecht, over verdwenen steegjes, over onomkeerbaar leed en niet te stelpen droefheid. Bel voor informatie met ZIMIHC, tel: (030) 272 34 55.

... en 24 juni staat er in Utrecht meer op het culturele menu

HKU Festival

350 pas afgestudeerde kunstenaars van alle faculteiten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht tonen hun werk aan het publiek. Voor informatie kijk op: www.hku.nl

Muzenfeest Museumkwartier

Een keur aan muziek, dans, beeldende kunst, poëzie en lekker eten. Van 12:00 tot 21:00 uur op de Lange Nieuwstraat bij het Catharijneconvent. Informatie: onder andere bij Wijkbureau Binnenstad, VVV en Bezoekerscentrum RonDom.

Sophie's Kids Art Park

Kindertheater op zondagmiddag in de Minrebroederstraat: Carola Vossen brengt om 15.30 uur Koning Honing. Bel voor informatie: (030) 273 34 38.

Rondleiding Moderne Architectuur

Een rondleiding langs het nieuwe Stadhuis, het woonhuis van Mart van Schijndel en de sandwich van Sluimer en Van Leeuwen. Informatie via Aorta: (030) 232 16 86.

The Blues Jam Open Podium

Live Podium 'CeesPlace' door Cees van Leeuwen en de Maatjes. Informatie via de kleine Catacombe (030) 231 31 76.

Utrecht Uitmenu - gratis boekenlegger met tips

Een algemene folder Culturele Zondagen is verkrijgbaar bij onder meer de VVV Utrecht, RonDom, de gemeentelijke informatiepunten en deelnemende instellingen. Vraag ook naar het Utrecht-Uitmenu: de gratis boekenlegger met maandelijks de evenementen op een rij.

Voor meer informatie over Culturele Zondagen Utrecht in 2001:

Kijk op www.utrecht.nl of bel VVV Utrecht 0900 - 41 41 414 (1 gld. pm.)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie