Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haven en helikopter festival in Hoek van Holland

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


AB-412 heli van de luchtmacht

Haven en helikopter festival in Hoek van Holland

21-06-2001

Defensie doet zaterdag en zondag (23 en 24 juni) mee aan het Hoeks Haven & Helikopter Festival in Hoek van Holland. Tijdens dit evenement zijn op de Strandweg in de badplaats verschillende helikopters te bezichtigen en vinden boven de Nieuwe Waterweg vliegdemonstraties plaats. De Koninklijke Luchtmacht neemt aan het evenement deel met een AH-64D Apache helikopter van de vliegbasis Gilze-Rijen, terwijl een AB-412 reddingshelikopter van het Search-and-Rescue-squadron van de vliegbasis Leeuwarden een uitgebreide demonstratie verzorgt. Militairen van het 20 Natresbataljon van de Nationale Reserve zorgen voor de bewaking van de tentoongestelde helikopters.

Afgezien van de helikopters van de luchtmacht doet ook het vermaarde demonstratieteam Blue Eagles van de Engelse landmacht mee aan het evenement. Dit team vliegt met vijf helikopters, vier van het type Gazelle en één Lynx. De Blue Eagles verzorgen ondersteund met rook een soort helikopterballet in de lucht.
Naast militaire helikopters kunnen in Hoek van Holland ook toestellen van de politie, de firma Schreiner, de ANWB-traumaheli en het demoteam Lelykopters worden bewonderd. De vliegshow vindt op beide dagen plaats van 14.00-16.00 uur, de tentoonstelling van helikopters op het parkeerterrein aan de Strandweg is van 10.00-14.00 uur te bezichtigen. Daarnaast zijn er ondermeer rondvaarten, scheepsbezichtigingen, een braderie, live muziek en - als afsluiting - vuurwerk.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie