Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utrechtse vrijwilligers Dierenbescherming in het zonnetje

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
embargo tot zaterdag 23 juni 2001, 12.00 uur

Utrecht, 19 juni 2001

Juni themamaand 'dieren, natuur en milieu' Jaar van de Vrijwilliger

Blijk van waardering voor vrijwilligers Dierenbescherming

De trouwste vrijwilligers van de Dierenbescherming Utrecht ontvangen op zaterdag 23 juni een publieke blijk van waardering vanwege hun inzet voor de dieren in en om de stad. De vrijwilligers krijgen een gratis rondvaart aangeboden door Utrechts grootste rederij, tegoedbonnen en vrijkaartjes van bioscopen, concertzalen, restaurants en badhuizen en een woord van dank door de wethouder voor dierenwelzijnszaken Van Zanen. Aanleiding is de themamaand 'dieren, natuur en milieu' in het kader van het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger.

Meer dan 120 vrijwilligers van de Dierenbescherming zijn in Utrecht en omgeving elke week op allerlei fronten actief voor dieren en hun bescherming: als chauffeur op de dierenambulance, inspecteur van klachten over mishandeling en verwaarlozing, hondentrainer, voorlichter, jeugdbegeleider, bestuurder, collectant of in de opvang. Zij doen dit soms in hun vrije tijd, naast een betaalde baan, en soms in plaats van een betaalde baan. Zo maken zij zich als huisvrouw, arbeidsongeschikte, werkzoekende, gepensioneerde of vutter nuttig voor de samenleving. Soms is het ook een opstap naar betaald werk. Veel vrijwilligers zijn al jarenlang actief voor de dieren, sommigen zelfs decennialang. Een publieke blijk van waardering voor deze mensen vond de Dierenbescherming op zijn plaats in de themamaand 'dieren, natuur en milieu' (in het kader van het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger). De wethouder voor dierenwelzijn en veel Utrechtse bedrijven en instellingen deelden deze mening.

Van 12.00 tot 13.00 uur krijgen de vrijwilligers een rondvaart aangeboden door Utrechts grootste rederij, met een hapje en drankje van de Dierenbescherming. Daarna wacht hen een muzikaal optreden van de Sanseveria's voor De Kargadoor, Oudegracht 36 aan de Werf. Om 14.00 uur komt wethouder Van Zanen langs om de tegoedbonnen en vrijkaartjes uit te reiken die bedrijven en instellingen aan de vrijwilligers hebben geschonken.


Noot voor de pers: Meer informatie bij de Dierenbescherming afd. Utrecht e.o., tel: 030-246 88 66 (vragen naar Michiel de Wit); www.dierenbescherming-utrecht.nl, e-mail: info@dierenbescherming-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie