Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trainingstage schaak voor kweekvijver meisjes te Papendal

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Schaakbond


Trainingstage kweekvijver meisjes, 23 en 24 juni Papendal
Tijdens het trainingsweekend van de topjeugd op Papendal, zal er een trainingstage voor de kweekvijver meisjes (8 speelsters t/m 12 jaar) gehouden worden. Het is het de bedoeling dat aan de hand van een praktische partijsituatie de kneepjes van het vak bijgebracht worden. Acht meisjes uit de kweekvijvergroep zullen tegen zes Vlaamse en twee Brabantse meisjes twee partijen spelen. Om het leeraspect zo hoog mogelijk te maken, is IM Piet Peelen ingehuurd om de traininstage bij te wonen en alle partijen van commentaar te voorzien.

De Nederlandse trainingsgroep bestaat uit: Martine Middelveld, Margriet Tissen, Merel Schoonman, Yvette Muhren, Sheila Jacobs, Berdy de Bie, Kylie Tan, Anne Goverde
Zij maken allen deel uit van de landelijke kweekvijvergroep die dit seizoen getraind werd door Petra Schuurman.

De tegenstandsters zijn: Charlotte Maggen (Bel), Sofie Goormachtigh (Bel), Elena Van Hoecke (Bel), Birgit de Roo (Bel), Emma Heremans (Bel), Evelien Moernaut (Bel), Rowena Tellekamp en Chantal Van Eijk. Hun begeleiders zijn Johan Goormachtig en Rudi Valcke.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie