Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiepersberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 23-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 23 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: vandalen aangehouden
Aan de Helper Brink in Groningen heeft de politie vrijdagnacht twee jongens in de leeftijd van 17 en 18 jaar, beiden uit Haren aangehouden wegens openlijke geweldpleging en vernieling. Getuigen belden de politie nadat zij hadden gezien dat het tweetal vernielingen aan meerdere geparkeerde autos had aangericht. Politiemensen troffen vijf autos aan waarvan een spiegel was afgetrapt. Aan nog eens zes andere autos was te zien dat er tegenaan was geschopt zonder dat daardoor noemenswaardige schade was ontstaan. Bij onderzoek troffen agenten aan de Hereweg ook nog zes geparkeerde autos aan waar tegenaan was geschopt of waarvan een spiegel was afgebroken. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Nagegaan wordt of ze zowel de vernielingen aan de Hereweg als de Helper Brink hebben gepleegd.

Groningen: woonbootbewoners op de vuist
De politie heeft vrijdagnacht aan de Admiraal de Ruyterlaan in Groningen een 33-jarige Groninger aangehouden voor mishandeling. De man, die op een woonboot in het Hoendiep woont, kreeg een 47-jarige buurman ook woonbootbewoner aan de deur. Die klaagde over lawaai overlast. Beide mannen kregen een woordenwisseling waarbij over en weer werd gescholden. De mannen gingen uit elkaar maar de verdachte en veroorzaker van het lawaai keerde enige tijd later terug naar de boot van zijn klagende buurman. Hij nam een stuk hout mee en sloeg daarmee de buurman meerdere malen, onder andere op het hoofd. Het slachtoffer liep hoofd en armletsel op en moest in een ziekenhuis worden behandeld. De verdachte is door de politie meegenomen en ingesloten voor verhoor.

Groningen: baldadige jongeren aangehouden
Een 18-jarige en een 19-jarige man zijn vrijdagavond door de politie aangehouden aan de Van Lenneplaan nadat zij met een luchtdrukpistool op een reclamebord hadden geschoten. Getuigen zagen dit en belden de politie. Beiden mannen werden naar het bureau gebracht waar tegen hen proces-verbaal is opgemaakt voor baldadigheid. De eigenaar van het pistool, de 19-jarige verdachte, deed afstand van het wapen. Na verhoor kon het tweetal gaan.

Groningen: traangas
Wegens bezit en gebruik maken van traangas heeft de politie vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 20-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man sprak politiemensen aan op wie hij, achtervolgd door twee andere mannen, kwam afrennen. De twee belagers wilden de eerste man te lijf. Door gebruik te maken van de wapenstok wisten de agenten de partijen te scheiden. Daarbij verloor de man die aanvankelijk de politie aansprak een busje traangas. Onderzoek wees uit de hij de beide andere met het gas in het gelaat had gesproten ter hoogte van een cafetaria op de hoek van de Grote Markt en de Oosterstraat, nadar er tussen beide partijen een woordenwisseling was ontstaan. De verdachte met het traangas is naar het politiebureau gebracht en na verhoor vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Groningen: dealer aangehouden
Wegens het bezit van diverse soorten (hard)drugs heeft de politie vrijdagavond een 37-jarige man uit Foxhol aangehouden. De man, die op het Damsterdiep wegens rijden onder invloed op een brommer werd aangehouden, werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Die wees 1 promille alcohol uit. Toen de man persoonlijke bescheiden uit een tas haalde om zich te legitimeren zagen politiemensen dat hij in het bezit was van drugs. Bij onderzoek werden pillen, mogelijk XTC, wiet, en heroïne danwel cocaïne aangetroffen. Na afhandeling van rijden onder invloed is de man ingesloten voor verhoor en nader onderzoek naar de herkomst van de drugs.

Groningen: dronken jongen
Vrijdagmiddag heeft de politie in de Steentilstraat in Groningen een 16-jarige jongen uit de gemeente Ten Boer aangehouden. De knaap lag stomdronken op straat. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten in en dronkemanscel. Later op de avond is hij overgedragen aan zijn moeder. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

Groningen: automobilisten onder invloed
Op verschillende plaatsen in de stad Groningen, waaronder Grote Markt, Damsterdiep, Kajuit en Hereweg heeft de politie vrijdagavond- en nacht controles uitgevoerd op rijden onder invloed. Een kleine 500 bestuurders moesten daarbij een blaastest ondergaan. Zeven bestuurders werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De alcoholpromillages liepen uiteen van 0.55 tot 1.95. Na verhoor zijn alle bestuurders met een dagvaarding en rijverboden uiteenlopend van één tot tien uur heengezonden. Allen krijgen proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie