Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 11.30 uur

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrechtr 23-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 11.30 uur
Inbreker op heterdaad aangehouden

ABCOUDE Zaterdagmorgen is een inbreker door een bewoner van de Dokter Koomanstraat betrapt toen deze in zijn woning wilde inbreken.

Omstreeks kwart over twee hoorde de bewoner, een 36-jarige man uit Abcoude, bij zijn voordeur gerommel. Toen hij ging kijken zag hij eerst een verdacht lichtschijnsel en daarna een onbekende man in zijn gang staan.

De bewoner probeerde de inbreker te grijpen, echter deze verweerde zich en maakte een slaande beweging in de richting van de bewoner. Hierdoor raakte de bewoner licht gewond aan zijn gezicht.

De inbreker vluchtte vervolgens via de Dokter Koomanstraat in de richting van Holendrecht. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de omgeving afgezocht en trof de inbreker, een 32-jarige man uit Amsterdam, aan in de struiken van de Schuttenburg. De verdachte is aangehouden en naar het bureau overgebracht. In de fouillering van de verdachte trof de politie meerdere gestolen goederen aan.

Doe nuchter, rij alcoholvrij

VINKEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Herenweg in het kader van de regionale actie Doe nuchter, rij alcoholvrij, weggebruikers gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

Tussen half twaalf en één uur hebben 36 bestuurders zich aan een blaastest moeten onderwerpen. Eén bestuurder kon zijn alcoholgebruik afdoen met een transactie terwijl tegen twee bestuurders proces-verbaal werd opgemaakt.

Ruit vernield, dader aangehouden

MIJDRECHT Vrijdagavond kreeg de politie een melding dat er een ruit van een horecagelegenheid aan de Rondweg was vernield.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het te gaan om de ruit van de buitendeur. De aangever wist wie de dader was en kende deze bij naam. Omdat de dader eveneens een bekende was van de politie kon hij na een korte zoektocht op de Croonstadlaan worden aangehouden.

De man, een 31-jarige inwoner uit Mijdrecht, bleek onder invloed en werd naar het bureau overgebracht. Gezien zijn toestand zal hij in de loop van zaterdagmorgen verder worden gehoord.

Jongen op fiets aangereden

WOERDEN Vrijdagavond is op de Kastanjelaan een fietser op onverklaarbare reden aangereden door de bestuurder van een auto.

Omstreeks negen uur de fietste de jongen, een 17-jarige inwoner uit Woerden, aan de linker zijde van de weg in de richting van het tunneltje. Bij hem achterop zat zijn 14-jarige vriendje uit Woerden.

Uit tegenovergestelde richting naderde een bromfietser, die zij niet meer konden ontwijken. Er ontstond een botsing waarbij het drietal kwam te vallen. Daarbij heeft de 17-jarige Woerdenaar vermoedelijk zijn rechter onderbeen gebroken. Hij is per ambulance overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis.De Bestuurder van de bromfiets is na het ongeval doorgereden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie