Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse soldaten evacueren Rudna in Bosnië-Herzegovina

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Nederlandse eenheden evacueren bewoners Rudna

23-06-2001

Zeer slechte weersomstandigheden met overvloedige regenval hebben in het operatiegebied van SFOR schade aangericht aan wegen en overige infrastructuur. Ook Nederlandse eenheden zijn ingezet om de ergste nood te lenigen. Inwoners van een dorpje zijn geëvacueerd en er is een provisorische dam gebouwd.

Bosnië-Herzegovina is de laatste dagen geconfronteerd met zeer slechte weersomstandigheden. Dagenlange regen veroorzaakte overstromingen. Eenheden van 11 Gemechaniseerd Bataljon zijn ingezet ter bestrijding van de gevolgen van de wateroverlast. Zo werden de inwoners van het dorpje Rudna, tien kilometer van Travnik, geëvacueerd en is een provisorische dam gebouwd om de wateroverlast te beperken. Materieel van de Genie wordt ingezet om wegen vrij te maken. Ook de komende dagen zal er naar verwachting nog hard gewerkt moeten worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie