Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland van 22/6 t/m 23/6 (13.00 uur)

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-06-2001 Politieberichten van 22/6 (13.00 uur) t/m 23/6 (13.00 uur)

Lemmer: diefstal koffer
Van donderdag op vrijdag werd vanaf een gang in een hotel aan de Plattedijk een attachékoffertje met inhoud weggenomen. De eigenaar, een 54-jarige inwoner van Lisse, had een kamer in het hotel gehuurd en nadat hij zijn spullen op de kamer had gebracht was hij het koffertje, dat naast de kamerdeur op de gang stond, vergeten. De volgende ochtend bleek het koffertje verdwenen te zijn. In het koffertje zaten persoonlijke bezittingen, waaronder bankpasjes, een kentekenbewijs en een enveloppe met inhoud. De man heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak horecagelegenheid
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Pier Panderstraat. Door een lichtkoepel op het dak kwam men het pand binnen. Uit een kantoor werd een kluis met daarin een klein geldbedrag weggenomen. De eigenaar, een 45-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Woudsend: inbraak bedrijf
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Vosseleane. Via vernieling van een ruit kwam men het pand binnen. Uit het kantoor heeft men een tv en een videorecorder weggenomen. Tevens werden een computer met printer en een fax meegenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Lemmer, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen; winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 18.00 uur zag een getuige, een 64-jarige inwoonster van Mildam, dat een jongeman een winkeldiefstal pleegde bij een sportzaak aan de Dracht. Zij volgde de jongeman en zag dat hij een woning aan de Burgemeester de Vos van Steenwijksingel binnenging. Vervolgens waarschuwde zij de politie. Het bleek dat de jongeman, een 26-jarige inwoner van Heerenveen 7 shirts, met een winkelwaarde van f 429,65, had weggenomen. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De shirts zijn teruggebracht naar de winkel. Een medeweker van de sportzaak, een 41-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: inbraak woning
Vrijdag tussen 15.30 en 16.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Azaleastraat. Een ruitje in de keuken werd vernield. Uit de woning werd een videorecorder weggenomen. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Drachten: autobrand
Vrijdag omstreeks 18.10 uur reed een bestuurder met zijn auto over het Aardappelland toen de snelheid van zijn auto plotseling terugliep. Nadat het zijn auto tot stilstand had gebracht, zag hij dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. De bestuurder tevens eigenaar, een 29-jarige inwoner van Drachten, kon niet voorkomen, dat de auto uitbrandde. De gewaarschuwde brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Lemmer: verkeerscontrole
Vrijdag tussen 15.00 en 21.00 uur werd een grote verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg A6 onder Lemmer, die gericht was op het recreatieverkeer. Voor de resultaten van deze controle wordt u verwezen naar de internetsite van de politie Flevoland.

Leeuwarden: controle coffeeshop
Vrijdag omstreeks 22.40 werd een coffeeshop aan de Kleine Kerkstraat gecontroleerd. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Wolvega, was niet het bezit van een gedoogbeschikking van het collega van Burgemeester en Wethouders. De handelsvoorraad, 75 joints en 167 zakjes met verschillende soorten hasjiesj werden in beslag genomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 23.10 uur werd op de Bolswarderweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 25-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 275 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Vrijdag omstreeks 23.30 uur werd op de Kerkhoflaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 52-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 390 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur. Tevens bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring

Vrijdag omstreeks 23.30 uur werd op de Lemmerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 30-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur. Ook deze bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.

Vrijdag omstreeks 23.50 uur werd op de Worp Tjaardastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 36-jarige inwoner van Sneek, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en bovendien bleek hij gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur en tevens een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Zaterdag omstreeks 00.05 uur werd op de Lemmerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 38-jarige inwoner van Heeg, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 520 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Koudum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 23.15 uur werd op de Dammenseweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 30 jarige inwoner van Koudum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 335 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Winsum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 23.30 uur werd op de Froonackerdyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 71-jarige inwoner van Winsum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 315 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Leeuwarden: onder invloed
Zaterdag omstreeks 00.40 uur zag een patrouille dat een bestuurder van een personenauto door het rode verkeerslicht reed op de Verbindingsweg. De bestuurder kreeg daarop een stopteken en daarbij bleek dat de man gedronken had. De man, een 35-jarige inwoner van Franeker, werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 355 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en tevens een bekeuring ter zake het rijden door het rode verkeerslicht.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding
Zaterdag omstreeks 01.10 uur vond op het Ruiterskwartier een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. De veroorzaker, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met zijn auto tegen een personenauto, die voor hem reed en werd bestuurd door een 42-jarige inwoonster van Stiens. Na de aanrijding reed de veroorzaker door zonder zijn identiteit bekend te maken. De verdachte werd later op de Stadsrondweg te Sneek aangehouden. De verdachte bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 530 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

IJlst: onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.50 uur werd op de Hendrik Huizengastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 20-jarige inwoner van IJlst, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 480 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Lemmer: mishandeling
Zaterdag omstreeks 03.00 uur werd de politie geroepen bij een opstootje aan de Nieuwburen. Een 48-jarige inwoner van Luttelgeest was uitgeweest in Lemmer en had problemen gezocht met de plaatselijke jeugd. De politie trachtte de zaak te sussen, waarna de inwoner van Luttelgeest een politieman in het gezicht sloeg. De verdachte werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politieman liep geen letsel op. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Harlingen: rijden zonder rijbewijs
Zaterdag omstreeks 03.35 uur werd een 23-jarige inwoner van Harlingen bekeurd ter zake het rijden zonder rijbewijs. De man werd met zijn auto aangetroffen op de Koningin Wilhelminastraat. De auto bleek bovendien niet verzekerd te zijn en ook de APK-keuring was verlopen. Daar de verdachte in het verleden reeds vaker bekeurd was ter zake het rijden zonder rijbewijs, werd de auto in beslag genomen.

Balk: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.35 uur werd op de Suderseewei een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 21-jarige inwoonster van Tjerkwerd, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 657 ug/l. Zij kreeg een rijverbod voor 7 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: traangas
Zaterdag omstreeks 03.45 uur kwam er een melding binnen dat in een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier ruzie zou zijn. Een jongeman had ruzie gekregen en had daarop met een busje traangas staan spuiten, waarna onder de bezoekers in de onmiddellijke omgeving paniek uitbrak en hierbij sneuvelde een ruit. Het bleek dat een paar dames in gezicht waren gespoten. Zij zullen in de loop van vandaag aangifte komen doen. De verdachte was inmiddels gevlogen en moet nog door de politie worden gehoord.

Leeuwarden: brand woning
Zaterdag omstreeks 03.00 uur brak brand uit in een leegstaande woning aan de Tijnjedijk. De woning stond op het punt om gesloopt te worden. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer heeft het vuur geblust.

Heerenveen: mishandeling
Zaterdag omstreeks 05.00 uur vond op de Oude Koemarkt een mishandeling plaats. Een 18-jarige inwoner van Tjalleberd werd door een groepje jongens geslagen. De groep jongens hadden daarvoor reeds moeilijkheden met een taxichauffeur gemaakt en toen het slachtoffer hier iets van zei, werd hij door de jongens geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep verschillende verwondingen op (o.a. een gebroken neus). In het ziekenhuis werden de verwondingen van het slachtoffer behandeld. De juiste toedracht van het geheel is echter nog niet duidelijk. De groep jongeren komt waarschijnlijk uit Leeuwarden en omgeving. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: onder invloed
Zaterdag omstreeks 06.20 uur kwam er een melding binnen dat op de Noorderhogeweg een bestuurder van een personenauto tegen een lantaarnpaal was gereden. De man, een 30-jarige inwoner van Rohel, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 730 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Harlingen: inbraak kantine
Afgelopen nacht werd ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging `Harlingen` aan de Zuidergrachtswal. Het glas in de toegangsdeur werd verwijderd. Een speelautomaat en sigarettenautomaat werden opengebroken. De sigaretten werden weggenomen. De beheerder, een 61-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie