Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland van 22/6 t/m 23/6 (13.00 uur)

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-06-2001 Politieberichten van 22/6 (13.00 uur) t/m 23/6 (13.00 uur)

Lemmer: diefstal koffer
Van donderdag op vrijdag werd vanaf een gang in een hotel aan de Plattedijk een attachékoffertje met inhoud weggenomen. De eigenaar, een 54-jarige inwoner van Lisse, had een kamer in het hotel gehuurd en nadat hij zijn spullen op de kamer had gebracht was hij het koffertje, dat naast de kamerdeur op de gang stond, vergeten. De volgende ochtend bleek het koffertje verdwenen te zijn. In het koffertje zaten persoonlijke bezittingen, waaronder bankpasjes, een kentekenbewijs en een enveloppe met inhoud. De man heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak horecagelegenheid
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Pier Panderstraat. Door een lichtkoepel op het dak kwam men het pand binnen. Uit een kantoor werd een kluis met daarin een klein geldbedrag weggenomen. De eigenaar, een 45-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Woudsend: inbraak bedrijf
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Vosseleane. Via vernieling van een ruit kwam men het pand binnen. Uit het kantoor heeft men een tv en een videorecorder weggenomen. Tevens werden een computer met printer en een fax meegenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Lemmer, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen; winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 18.00 uur zag een getuige, een 64-jarige inwoonster van Mildam, dat een jongeman een winkeldiefstal pleegde bij een sportzaak aan de Dracht. Zij volgde de jongeman en zag dat hij een woning aan de Burgemeester de Vos van Steenwijksingel binnenging. Vervolgens waarschuwde zij de politie. Het bleek dat de jongeman, een 26-jarige inwoner van Heerenveen 7 shirts, met een winkelwaarde van f 429,65, had weggenomen. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De shirts zijn teruggebracht naar de winkel. Een medeweker van de sportzaak, een 41-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: inbraak woning
Vrijdag tussen 15.30 en 16.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Azaleastraat. Een ruitje in de keuken werd vernield. Uit de woning werd een videorecorder weggenomen. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Drachten: autobrand
Vrijdag omstreeks 18.10 uur reed een bestuurder met zijn auto over het Aardappelland toen de snelheid van zijn auto plotseling terugliep. Nadat het zijn auto tot stilstand had gebracht, zag hij dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. De bestuurder tevens eigenaar, een 29-jarige inwoner van Drachten, kon niet voorkomen, dat de auto uitbrandde. De gewaarschuwde brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Lemmer: verkeerscontrole
Vrijdag tussen 15.00 en 21.00 uur werd een grote verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg A6 onder Lemmer, die gericht was op het recreatieverkeer. Voor de resultaten van deze controle wordt u verwezen naar de internetsite van de politie Flevoland.

Leeuwarden: controle coffeeshop
Vrijdag omstreeks 22.40 werd een coffeeshop aan de Kleine Kerkstraat gecontroleerd. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Wolvega, was niet het bezit van een gedoogbeschikking van het collega van Burgemeester en Wethouders. De handelsvoorraad, 75 joints en 167 zakjes met verschillende soorten hasjiesj werden in beslag genomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 23.10 uur werd op de Bolswarderweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 25-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 275 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Vrijdag omstreeks 23.30 uur werd op de Kerkhoflaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 52-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 390 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur. Tevens bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring

Vrijdag omstreeks 23.30 uur werd op de Lemmerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 30-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur. Ook deze bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een bekeuring.

Vrijdag omstreeks 23.50 uur werd op de Worp Tjaardastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 36-jarige inwoner van Sneek, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en bovendien bleek hij gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 420 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur en tevens een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Zaterdag omstreeks 00.05 uur werd op de Lemmerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 38-jarige inwoner van Heeg, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 520 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Koudum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 23.15 uur werd op de Dammenseweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 30 jarige inwoner van Koudum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 335 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Winsum: onder invloed
Vrijdag omstreeks 23.30 uur werd op de Froonackerdyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 71-jarige inwoner van Winsum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 315 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Leeuwarden: onder invloed
Zaterdag omstreeks 00.40 uur zag een patrouille dat een bestuurder van een personenauto door het rode verkeerslicht reed op de Verbindingsweg. De bestuurder kreeg daarop een stopteken en daarbij bleek dat de man gedronken had. De man, een 35-jarige inwoner van Franeker, werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 355 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en tevens een bekeuring ter zake het rijden door het rode verkeerslicht.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding
Zaterdag omstreeks 01.10 uur vond op het Ruiterskwartier een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. De veroorzaker, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met zijn auto tegen een personenauto, die voor hem reed en werd bestuurd door een 42-jarige inwoonster van Stiens. Na de aanrijding reed de veroorzaker door zonder zijn identiteit bekend te maken. De verdachte werd later op de Stadsrondweg te Sneek aangehouden. De verdachte bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 530 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

IJlst: onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.50 uur werd op de Hendrik Huizengastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 20-jarige inwoner van IJlst, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 480 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Lemmer: mishandeling
Zaterdag omstreeks 03.00 uur werd de politie geroepen bij een opstootje aan de Nieuwburen. Een 48-jarige inwoner van Luttelgeest was uitgeweest in Lemmer en had problemen gezocht met de plaatselijke jeugd. De politie trachtte de zaak te sussen, waarna de inwoner van Luttelgeest een politieman in het gezicht sloeg. De verdachte werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politieman liep geen letsel op. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Harlingen: rijden zonder rijbewijs
Zaterdag omstreeks 03.35 uur werd een 23-jarige inwoner van Harlingen bekeurd ter zake het rijden zonder rijbewijs. De man werd met zijn auto aangetroffen op de Koningin Wilhelminastraat. De auto bleek bovendien niet verzekerd te zijn en ook de APK-keuring was verlopen. Daar de verdachte in het verleden reeds vaker bekeurd was ter zake het rijden zonder rijbewijs, werd de auto in beslag genomen.

Balk: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.35 uur werd op de Suderseewei een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 21-jarige inwoonster van Tjerkwerd, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 657 ug/l. Zij kreeg een rijverbod voor 7 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: traangas
Zaterdag omstreeks 03.45 uur kwam er een melding binnen dat in een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier ruzie zou zijn. Een jongeman had ruzie gekregen en had daarop met een busje traangas staan spuiten, waarna onder de bezoekers in de onmiddellijke omgeving paniek uitbrak en hierbij sneuvelde een ruit. Het bleek dat een paar dames in gezicht waren gespoten. Zij zullen in de loop van vandaag aangifte komen doen. De verdachte was inmiddels gevlogen en moet nog door de politie worden gehoord.

Leeuwarden: brand woning
Zaterdag omstreeks 03.00 uur brak brand uit in een leegstaande woning aan de Tijnjedijk. De woning stond op het punt om gesloopt te worden. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer heeft het vuur geblust.

Heerenveen: mishandeling
Zaterdag omstreeks 05.00 uur vond op de Oude Koemarkt een mishandeling plaats. Een 18-jarige inwoner van Tjalleberd werd door een groepje jongens geslagen. De groep jongens hadden daarvoor reeds moeilijkheden met een taxichauffeur gemaakt en toen het slachtoffer hier iets van zei, werd hij door de jongens geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep verschillende verwondingen op (o.a. een gebroken neus). In het ziekenhuis werden de verwondingen van het slachtoffer behandeld. De juiste toedracht van het geheel is echter nog niet duidelijk. De groep jongeren komt waarschijnlijk uit Leeuwarden en omgeving. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: onder invloed
Zaterdag omstreeks 06.20 uur kwam er een melding binnen dat op de Noorderhogeweg een bestuurder van een personenauto tegen een lantaarnpaal was gereden. De man, een 30-jarige inwoner van Rohel, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 730 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Harlingen: inbraak kantine
Afgelopen nacht werd ingebroken in de kantine van de voetbalvereniging `Harlingen` aan de Zuidergrachtswal. Het glas in de toegangsdeur werd verwijderd. Een speelautomaat en sigarettenautomaat werden opengebroken. De sigaretten werden weggenomen. De beheerder, een 61-jarige inwoner van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...