Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wild Cat ijvert voor exotische dieren bij particulieren

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

23-06-2001 Lexmond

Stichting wild Cat
op de bres voor behoud van exotische diersoorten onder de partikulieren.

Wellicht is de Nederlander niet op de hoogte van hetgeen er gebeurd in de liefhebberij t.a.v het houden en fokken met exotische diersoorten. Wat is er aan de hand?
De dierenbescherming heeft een aktie lopen genaamd, LAAT EXOTEN WAAR ZE THUIS HOREN, en lobbied bij de Tweede Kamer en bij het Ministerie van Landbouw om het houden van exotische dieren te verbieden in Nederland.

Gelet op de aktie van de Dierenbescherming met de uitspraak laat de exoten waar ze thuis horen, dan is het snel afgelopen met de in het wild levende dieren.
Of we het nu hebben over een muis of over een olifant om maar een grootte te noemen.
Heel kortzichtig is dit van een organisatie die zich dierenbescherming durft te noemen.
Als je al dieren wilt beschermen, probeer dan eens een campagne te starten tegen de homo sapiens en het maar raak fokken van deze soort.

In elk gebied waar nog wilde dieren leven in de vrije wildbaan komen zij regelmatig in konflikt met mensen.
Punt 1 omdat de jachtgebieden te klein worden door cultivering van natuurgrond tot landbouwgrond , benodigd om de wereld bevolking van voedsel te voorzien, het maaien van oevers , bosbranden, luchtvervuiling en watervervuiling.
Alles veroorzaakt door die ene soort de Homo Sapiens.Eigenlijk zou er een fokverbod moeten komen op deze expliciete soort, alleen dan maken de in het wild levende dieren nog een kleine kans.

De Dierenbescherming , de Tweede Kamer en de Minister zouden blij moeten zijn met de partikulieren die nog exotische dieren houden, om uitsterven te voorkomen van welke soort dan ook.
Als men al wil dat dieren een goed bestaan hebben bij partikulieren of in dierentuinen, wees dan zo moedig om enkele welzijns en verzorgings eisen te stellen omtrent het houden van dieren, maw elk dier mag gehouden worden mits men voldoet aan bepaalde criteria, heel simpel.

Nu op dit moment is men bezig met zogenaamde positieflijsten. Ik als direkteur van de Stichting Wild Cat vraag mij dan ook ernstig af waar men in Godsnaam mee bezig is, laat ik het zo zeggen, de Sovjet Unie is opgeheven , maar laten we hier geen nieuwe creeren, door alle mogelijke mensen die menen dat het zielig is exotische dieren te houden bij een partikulier.
Als we het rapport van Mevr Claudia Vinke lezen dat gemaakt is in opdracht van Landbouw dan kan men daarin lezen dat georganiseerde partikuliere dierenhouders niet onderdoen voor de dierenverzorgers uit dierentuinen. Daar komt bij dat wie is MEN te bepalen wat er wel en niet zou kunnen in de dierenliefhebberij?
Dierenbeschermers vereenzelvigen zich te vaak met personen gehuld in dierenpakken en roepen daarmee emoties op bij mensen, zij leggen als het ware hun eigen gevoel in die kunstdieren, het zouden goede figuranten zijn...

Vaak hoor ik ook , ja maar de partikulier knuffeld met deze dieren. Tuurlijk schiet ik in de lach bij zo'n opmerking.
Iedereen van dierenbescherming tot presentator heeft zn mond vol over bv, het gevaar van het houden van katachtigen.

Wat zien we bijna wekelijks op TV, juisttttttttt, of de heer M. Gaus of de heer Lommers die een cheetah aaien of knuffelen. Is dit dan het voorbeeld????
Deze heren begaan de grootste fout van hun leven door bv zo met een kat om te gaan.
Ooit gehoord van....never turn your back to a cat????...heren.

Zelfs katachtigen met de hand groot gebracht blijven een bedreigend gevaar voor de mens.
Het zijn en blijven wilde dieren, mijne heren.
Dit is nu een typisch voorbeeld van hoe het niet moet...en maar demonstreren hoor, kijkk is hoe goed.

Het enige wat gestreeld wordt is hun kinderlijke ego, tenkoste van de dierenhouder die professioneel bezig is en met zorg met zn dieren omgaat.Want ook deze presentatoren vinden dat de dierenbescherming gelijk heeft. Ook ik heb de dierenbescherming op bezoek gehad bij mijn Felis chaus(ookwel jungle cat genoemd).

Een mede bestuurslid schoot in tranen omdat zij vond dat deze katten in te kleine hokken zaten.
Nergens in Nederland is ook maar iets geregeld over kooi maten, dus ik had de duitse minimumeisen gehanteerd en maar klagen die dierenbescherming.

Zo ook over die 440 eekhoorns bij de KLM.
Staat er op de website van DB dat zij blij zijn dat de KLM is veroordeeld. DB waar zitten je hersens.
Niet de KLM was de schuldige in het door de mixer draaien van deze diertjes. Het was ons eigen RVV , het Ministerie van Landbouw die de opdracht ertoe heeft gegeven.
Er ligt dus een kompleet verkeerd beeld op het bord van de Nederlander.

Tis net als met een computer, als je er verkeerde info instopt , komt er verkeerde reactie terug.
Zo ook inzake exotische dieren.
De Nederlander wordt permanent op het verkeerde been gezet door deze DB. Wist u overigens dat DB in samenwerking met een paar andere organisaties een halfaap zonder cites vergunning heeft geimporteerd en dat het OM niet voornemens is deze te vervolgen?????
Wat als U of ik iets dergelijks zou doen dat in strijd is met de wet, dan heeft u of een boete of gevangenisstraf.
Is hier sprake van klasse justitie?????????????
Welnu ik laat het hier even bij , maar ik verzeker u dat er nog een vervolg komt.

Ton Veldkamp
direkteur Stichting Wild Cat
tel: 06 12266009 of 0183 602419 Achthoven 51
4128 LXLexmond
K.v.K 11046132 te Tiel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie