Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 23-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag 23 juni 2001
15:52 zaterdag 23 juni 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ROSWINKEL

Vier inzittenden van een personenauto zijn vrijdagnacht voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht nadat de auto waarin ze zaten op de N391 bij Roswinkel van de weg raakte en op de kop in de sloot belandde. De 40 jarige bestuurster uit Nieuw Weerdinge kwam naast de weg en verloor bij het corrigeren de controle over haar auto. Allen slaagden ze erin om op eigen kracht uit de auto te kruipen. Passerende automobilisten hebben eerste hulp verleend. Alle betrokkenen mochten na onderzoek het ziekenhuis weer verlaten.

NIJEVEEN

Een 24 jarige automobilist uit Steenwijk is vrijdagnacht met een gebroken arm naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. De man kwam bij het inhaalmanoeuvre op de Nieuwe Meppelerweg in de linkerberm terecht en verloor de controle over zijn auto. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand in de rechter bermsloot. Twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

DE PUNT / ZUIDLAREN / ASSEN

De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 33 jarige inwoner van Emmen. De man reed met zijn auto al slingerend over de N34 in de richting Groningen. Hij is bij De Punt van de weg gehaald. Een alcoholtest leverde ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op. De man die zich voor de rechter mag verantwoorden kreeg verder een rijverbod van 8 uur. Een 19 jarige automobilist uit Tynaarloo kreeg een boete van 410 gulden. Hij zat achter het stuur met een alcoholpromillage van bijna 0,6.
Een 26 jarige inwoonster van Assen had kwam bij een alcoholcontrole op een promillage van ongeveer 1,2 promille. Ze had zaterdagmorgen rond 08.00 uur een aanrijding veroorzaakt op de Nobellaan in Assen waarbij ze was doorgereden. Even later meldde ze zich weer op de plaats van het ongeval. De vrouw kreeg een rijverbod van 6 uur en met een dagvaarding voor snelrecht is ze naar huis gebracht.

COEVORDEN

Twee 25 jarige inwoners van Coevorden zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Euregioweg in hun woonplaats. Ze zaten beiden op een motor toen de bestuurder door nog onbekende oorzaak tegen een vluchtheuvel reed. Zowel de bestuurder als de passagier smakten een paar meter verder op het wegdek. De een liep een gebroken pols op terwijl de ander met een hersenschudding naar het ziekenhuis is gebracht.

ASSEN

De politie van Assen heeft zaterdagmorgen in alle vroegte een 19 jarige inwoner van Assen aangehouden toen ze hem op de Noordersingel op heterdaad betrapten op het stelen van een fiets. De man gaf bovendien na zijn aanhouding een valse naam op. Hij is na voorgeleiding en verhoor weer op vrije voeten gesteld, De fiets is teruggezet op de plek van waar hij gestolen was.

EEN

Bij een inbraak in een zeecontainer aan de Amerika in Een hebben onbekenden een aggregaat ter waarde van 3000 gulden gestolen. De container is eigendom van de Roder Luchtvaart Vereniging. Om in de container te komen was het slot opengebroken.

KLAZIENAVEEN

De politie en de beveiligingsmensen van het AZC in Klazienaveen hebben vrijdagavond rond middernacht nogal wat te stellen gehad met een agressieve asielzoeker. De man die anderen had bedreigd en zich tenslotte zelf met een mes in het gezicht verwondde had het terrein verlaten en was op de Bladderswijk in het water gesprongen. De man , die niet kon zwemmen, verzette zich vervolgens hevig tegen de mensen die hem uit het water wilden halen. Toen dat uiteindelijk was gelukt trapte en beet de man zo hevig om zich heen dat hij aan handen en voeten moest worden geboeid. In verband met zijn verwondingen is de asielzoeker overgebracht naar het ziekenhuis. Daar kwam hij tot bedaren. Waarom de man zo door het lint ging is niet bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie