Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP Groningen wil reïntegratiesubsidie retourneren

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SP afdeling Groningen

hoofdscherm afdeling Groningen

24 juni 2001

Geef Vermeend 10 miljoen terug

SP-raadslid Rosita van Gijlswijk heeft het Groningse college van B en W voorgesteld een bedrag van 10,5 miljoen niet te besteden aan het inhuren van bedrijven om langdurig werklozen in de richting van de arbeidsmarkt te sturen, maar terug te geven aan minister Vermeend van Sociale Zaken. Volgens Van Gijlswijk is het college-voornemen vooral ingegeven door op de gedachte we mogen hoe dan ook geen cent laten liggen. In haar brief aan het college stelt het SP-raadslid: 'Zou het niet beter zijn om uit te dragen we nemen genoegen met wat we écht nodig hebben, en wat ze gegarandeerd zinvol kunnen besteden? Ik denk van wel. Het principe van 'meer, meer, meer', en het automatisch najagen van extra inkomsten hebben de samenleving in een greep die langzamerhand wurgend begint te worden. Het is een goede zaak om hier tegengas aan te geven. Laten we als overheid daarin nu een eerste stap zetten.'
Ook wijst Van Gijlswijk op een vernietigend rapport van FNV-Bondgenoten over de resultaten van commerciële reïntegratiebureaus en op de problemen om op korte termijn voor de groep langdurig werklozen goede projecten op te zetten. Ze stelt voor de komende tijd te gebruiken voor een inventarisatie waar behoefte aan is, en om goede plannen te maken die volgend jaar uitgevoerd worden, als de gemeente opnieuw geld krijgt voor arbeidsmarkttoeleiding. Van Gijlswijk adviseert bij het geld een briefje te doen met het voorstel aan de minister om elke gemeente een aantal exemplaren te sturen van het kritische Bondgenotenrapport Reïntegratie, ervaringen van uitkeringsgerechtigden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie