Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste artiesten Parkpop 2001 bekend

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

2e PERSBERICHT

Den Haag, 29 maart 2001

EERSTE ARTIESTEN PARKPOP 2001 BEKEND

Zondag 24 juni aanstaande vindt de 21e editie van PARKPOP plaats in het Haagse Zuiderpark. Ook dit jaar is de organisatie van het grootste gratis toegankelijke popfestival van Europa er alles aan gelegen om de vele duizenden festivalgangers (vorig jaar nog zo n 375.000), tussen 13.00 tot 21.00 uur te bedienen met een keur van binnen- en buitenlandse artiesten op de twee hoofdpodia.

PROGRAMMA

Zes van de twaalf optredende artiesten zijn inmiddels bekend. In willekeurige volgorde zijn dat: FUN LOVIN CRIMINALS (alternatieve mix van hip-hop beats en bluesy ritmes/USA), HEIDEROOSJES (Nederpunk/NL), SONIA DADA (eclectische mix van blues, soul en funk/USA), GEORGE THOROGOOD & THE DESTROYERS (onvervalste bluesrock/USA), NOVASTAR (innovatieve pop/B) en WIPNEUS & PIM (seventies disco & entertainment/NL).Voorts is de organisatie nog volop in onderhandeling met diverse andere binnen- en buitenlandse artiesten. Het streven is om eind april het volledige programma op de twee hoofpodia bekend te kunnen maken.

DOMMELSCH DANCE AREA EN SIDE-ACTS

Wegens het overweldigende succes van vorig jaar is ook in deze editie van PARKPOP ruimte voor een Dance Area waar diverse toonaangevende DJ s en dance-acts zullen optreden. Vanzelfsprekend is ook de uitgebreide festivalmarkt met meer dan 100 kraampjes van de partij, zijn er diverse side-acts zoals de Jumbotron Videowall, de Bungy Jump en -nieuw dit jaar- de Para Bounce. Voor de allerkleinsten is er een kindertuin en een aantal verrassende doe-activiteiten.

PARKPOP INTERACTIEF

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om het publiek een stem te geven in de programmering. Middels de PARKPOP internetsite kan worden gestemd op een optreden van een bepaalde artiest op PARKPOP. Er is inmiddels heftig gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. De voorlopige tussenstand (top 5) ziet er in percentage/stemmers als volgt uit: Anouk (18,8%), Ilse Delange (11,4%), Venice (10,7%), Krezip (8,4 %) en Dilana Smith (3,2%). Andere namen die veel werden genoemd zijn Kane, Di-rect, Within Temptation en Van Dik Hout. Toch een ietwat verrassend lijstje, want slechts één van de vaak genoemde bands is niet van Nederlandse makelij. Er kan nog tot 15 april gestemd worden op www.parkpop.nl

PARKPOP IS EEN PRODUCTIE VAN STICHTING PROMOTIE DEN HAAG.

De programmering is in handen van Rock in Waterland.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie