Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio: 24-06-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Scooterdieven aangehouden
URK / EMMELOORD Gisteravond zijn drie verdachten van scooterdiefstal aangehouden. Na een melding van doorrijden na een aanrijding door drie scooterrijders op de Boslaan in Emmeloord is een onderzoek ingesteld, waarna in eerste instantie een verdachte van 16 jaar uit Tollebeek werd aangehouden op de Urkerweg en kort daarop een 16-jarige jongen uit Urk. De derde verdachte, een 15-jarige jongen uit Urk, is aangehouden door de 15-jarige eigenaar van de scooter, die had postgevat op de Urkerweg, waarna hij de politie waarschuwde. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor en in verzekering gesteld.

Vandalen aangehouden
LELYSTAD Drie jongens uit Lelystad van resp. 15, 15 en 16 jaar zijn gistermiddag aangehouden na het vernielen van een mobiele kraan aan de Lindelaan. Na een melding van getuigen konden de jongens snel worden aangehouden. Een van de 15-jarigen verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde een politie-agent, waarna hij geboeid werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor en een boete zijn de drie opgehaald door hun ouders.

Aanhouding na vernieling
LELYSTAD Twee Lelystedelingen van 21 jaar zijn vanmorgen vroeg aangehouden na vernieling van een auto op de Reaalhof. De daders reden na hun daad in de richting van het centrum en konden op de Houtribdreef door de politie worden aangehouden dankzij de hulp van andere automobilisten. De bestuurder verkeerde onder invloed en blies 550 Ug/L (1.25 promille). Hij en zijn passagier zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Aanhouding na verzet
ALMERE Na een melding van overlast in de Salistraat troffen surveillanten twee mannen aan bij een stilstaande auto die vermoedelijk gestolen was. Eén van de verdachten, een 28-jarige man uit Almere, weigerde alle medewerking en werd direct aangehouden. De tweede verdachte, een 30-jarige man uit Almere, was onder invloed en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waarop hij geboeid werd vervoerd naar het bureau. Hij is ingesloten voor verhoor.

Vechtpartij camping
ZEEWOLDE Gisteravond heeft op een camping aan de Dasselaarweg een vechtpartij plaatsgevonden, waarbij een 17-jarige jongen uit Zeewolde geslagen is door een groep van 10 personen. Bij aankomst van de politie, die assistentie kreeg van collegas uit Harderwijk, was de groep verdwenen. Een aantal daders zou volgens getuigen op de camping zelf verblijven. De politie zet vandaag het onderzoek voort; gisteravond laat is de zoektocht gestaakt om verdere onrust te voorkomen.

Niet voldoen aan bevel
ALMERE Vanmorgen vroeg zijn twee verdachten aangehouden op het Festivalplein. Een 19-jarige jongen uit Almere en een 18-jarige jongen uit Amsterdam voldeden niet aan het bevel van de politie om zich te verwijderen van het plein toen er een opstootje dreigde te ontstaan. Later werd nog een derde verdachte van 19 jaar uit Almere op de Grote Markt aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Er waren veel jongeren aanwezig wegens de opening van een nieuwe bardancing, waarbij door de grote drukte een aantal jongeren onwel werden in de massa. Verder is de avond rustig verlopen.

Aangehouden na verlaten plaats van aanrijding
LELYSTAD Een 17-jarige pizzakoerier uit Almere is aangehouden wegens doorrijden na aanrijding. Gisteravond reed de jongen een 7-jarige jongetje uit Almere van zijn fietsje op het Workumpad. Getuigen zagen hem na de aanrijding wegrijden en belden de politie, waarna de koerier werd aangehouden. De 7-jarige was inmiddels al weer thuis.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD Op de Zuigerplasdreef ter hoogte van de Geldersedreef is een 25-jarige automobiliste uit Lelystad te water geraakt. Zij raakte de macht over haar stuur kwijt toen ze hard remde, waarbij volgens getuigen de rook van haar voorwielen kwam. In de daarop volgende slip raakte ze een boom en kwam deels in sloot terecht, waarbij ze uit het voertuig werd geslingerd. Een voorbijganger haalde haar uit het water. De auto is afgesleept.

LELYSTAD Een 34-jarige bestuurder van een motor met zijspan uit Rotterdam is gistermiddag gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. Het slachtoffer had een motorrijbewijs, maar reed voor de eerste keer met een zijspan en kreeg van zijn 41-jarige passagier uit Lelystad instructies. In de bocht van het Larserpad vanaf Harderwijk richting Lelystad raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde in de linkerberm. Daarbij werd hij van de motor geslingerd. Hij is met onder meer hoofdletsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoerd. Zijn passagier bleef ongedeerd.

ALMERE Op het Melissepad zijn een 15-jarige bromfietser en een 35-jarige fietster, beiden uit Almere, gewond geraakt na een aanrijding. De bromfietser kwam uit de richting van de Basilicumweg, de fietster kwam vanuit tegenovergestelde richting. Vermoedelijk door te hoge snelheid kon de 15-jarige de bocht niet goed maken en reed via de grasstrook in het midden op de andere helft van het fietspad, met een aanrijding tot gevolg. Beiden kwamen te vallen en werden met licht letsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis vervoerd.

Rijden onder invloed
URK Afgelopen nacht is een 63-jairge automobilist uit Urk aangehouden nadat hij op de Wijk onder invloed een aanrijding had veroorzaakt. De man kwam na de aanrijding zelf op de gewaarschuwde politie toelopen. Hij had een geparkeerde auto aangereden. Vervolgens werd de 63-jarige overgebracht naar het bureau voor een blaastest, met als resultaat 705 Ug/L (1.6 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Woningbrand
ALMERE In een woning aan de Kerseboomstraat is gistermiddag brand uitgebroken. De woning stond sinds kort leeg, maar er waren nog enkele huisdieren aanwezig die door buurtbewoners uit het huis werden gehaald. De brand is waarschijnlijk ontstaan na een laatste controle van de stroomvoorziening, waarbij iemand de kookplaten aan heeft laten staan. De brandweer heeft de brand geblust en de eigenaar in kennis gesteld. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

LELYSTAD Gisteravond is in een woning aan de Jol brand uitgebroken. Op dat moment waren er twee vrouwen en een kind uit Lelystad binnen. Het kind (4 jaar) had een aansteker gevonden en was daarmee gaan spelen in de slaapkamer, waarna een matras en vervolgens de rest van de kamer in brand vloog. De bewoners konden op eigen kracht het pand verlaten, waarop de brandweer de brand heeft geblust. Niemand raakte gewond.

Autos bekrast
ALMERE Aan de Basilicumweg zijn negen autos bekrast en een buitenspiegel vernield. Uit verklaringen blijkt dat de vernielingen in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben plaatsgevonden. De eigenaars hebben aangifte gedaan en de politie probeert door sporenonderzoek de daders te achterhalen.

Surveillance te water
ZEEWOLDE Bij de vaarsurveillance op het Wolderwijd zijn gisteren talloze controles uitgevoerd en verschillende waarschuwingen en processen verbaal uitgedeeld. Er zijn tenminste drie personen bekeurd voor varen zonder geldig vaarbewijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...