Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio: 24-06-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Scooterdieven aangehouden
URK / EMMELOORD Gisteravond zijn drie verdachten van scooterdiefstal aangehouden. Na een melding van doorrijden na een aanrijding door drie scooterrijders op de Boslaan in Emmeloord is een onderzoek ingesteld, waarna in eerste instantie een verdachte van 16 jaar uit Tollebeek werd aangehouden op de Urkerweg en kort daarop een 16-jarige jongen uit Urk. De derde verdachte, een 15-jarige jongen uit Urk, is aangehouden door de 15-jarige eigenaar van de scooter, die had postgevat op de Urkerweg, waarna hij de politie waarschuwde. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor en in verzekering gesteld.

Vandalen aangehouden
LELYSTAD Drie jongens uit Lelystad van resp. 15, 15 en 16 jaar zijn gistermiddag aangehouden na het vernielen van een mobiele kraan aan de Lindelaan. Na een melding van getuigen konden de jongens snel worden aangehouden. Een van de 15-jarigen verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde een politie-agent, waarna hij geboeid werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor en een boete zijn de drie opgehaald door hun ouders.

Aanhouding na vernieling
LELYSTAD Twee Lelystedelingen van 21 jaar zijn vanmorgen vroeg aangehouden na vernieling van een auto op de Reaalhof. De daders reden na hun daad in de richting van het centrum en konden op de Houtribdreef door de politie worden aangehouden dankzij de hulp van andere automobilisten. De bestuurder verkeerde onder invloed en blies 550 Ug/L (1.25 promille). Hij en zijn passagier zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Aanhouding na verzet
ALMERE Na een melding van overlast in de Salistraat troffen surveillanten twee mannen aan bij een stilstaande auto die vermoedelijk gestolen was. Eén van de verdachten, een 28-jarige man uit Almere, weigerde alle medewerking en werd direct aangehouden. De tweede verdachte, een 30-jarige man uit Almere, was onder invloed en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waarop hij geboeid werd vervoerd naar het bureau. Hij is ingesloten voor verhoor.

Vechtpartij camping
ZEEWOLDE Gisteravond heeft op een camping aan de Dasselaarweg een vechtpartij plaatsgevonden, waarbij een 17-jarige jongen uit Zeewolde geslagen is door een groep van 10 personen. Bij aankomst van de politie, die assistentie kreeg van collegas uit Harderwijk, was de groep verdwenen. Een aantal daders zou volgens getuigen op de camping zelf verblijven. De politie zet vandaag het onderzoek voort; gisteravond laat is de zoektocht gestaakt om verdere onrust te voorkomen.

Niet voldoen aan bevel
ALMERE Vanmorgen vroeg zijn twee verdachten aangehouden op het Festivalplein. Een 19-jarige jongen uit Almere en een 18-jarige jongen uit Amsterdam voldeden niet aan het bevel van de politie om zich te verwijderen van het plein toen er een opstootje dreigde te ontstaan. Later werd nog een derde verdachte van 19 jaar uit Almere op de Grote Markt aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Er waren veel jongeren aanwezig wegens de opening van een nieuwe bardancing, waarbij door de grote drukte een aantal jongeren onwel werden in de massa. Verder is de avond rustig verlopen.

Aangehouden na verlaten plaats van aanrijding
LELYSTAD Een 17-jarige pizzakoerier uit Almere is aangehouden wegens doorrijden na aanrijding. Gisteravond reed de jongen een 7-jarige jongetje uit Almere van zijn fietsje op het Workumpad. Getuigen zagen hem na de aanrijding wegrijden en belden de politie, waarna de koerier werd aangehouden. De 7-jarige was inmiddels al weer thuis.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD Op de Zuigerplasdreef ter hoogte van de Geldersedreef is een 25-jarige automobiliste uit Lelystad te water geraakt. Zij raakte de macht over haar stuur kwijt toen ze hard remde, waarbij volgens getuigen de rook van haar voorwielen kwam. In de daarop volgende slip raakte ze een boom en kwam deels in sloot terecht, waarbij ze uit het voertuig werd geslingerd. Een voorbijganger haalde haar uit het water. De auto is afgesleept.

LELYSTAD Een 34-jarige bestuurder van een motor met zijspan uit Rotterdam is gistermiddag gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. Het slachtoffer had een motorrijbewijs, maar reed voor de eerste keer met een zijspan en kreeg van zijn 41-jarige passagier uit Lelystad instructies. In de bocht van het Larserpad vanaf Harderwijk richting Lelystad raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde in de linkerberm. Daarbij werd hij van de motor geslingerd. Hij is met onder meer hoofdletsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoerd. Zijn passagier bleef ongedeerd.

ALMERE Op het Melissepad zijn een 15-jarige bromfietser en een 35-jarige fietster, beiden uit Almere, gewond geraakt na een aanrijding. De bromfietser kwam uit de richting van de Basilicumweg, de fietster kwam vanuit tegenovergestelde richting. Vermoedelijk door te hoge snelheid kon de 15-jarige de bocht niet goed maken en reed via de grasstrook in het midden op de andere helft van het fietspad, met een aanrijding tot gevolg. Beiden kwamen te vallen en werden met licht letsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis vervoerd.

Rijden onder invloed
URK Afgelopen nacht is een 63-jairge automobilist uit Urk aangehouden nadat hij op de Wijk onder invloed een aanrijding had veroorzaakt. De man kwam na de aanrijding zelf op de gewaarschuwde politie toelopen. Hij had een geparkeerde auto aangereden. Vervolgens werd de 63-jarige overgebracht naar het bureau voor een blaastest, met als resultaat 705 Ug/L (1.6 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Woningbrand
ALMERE In een woning aan de Kerseboomstraat is gistermiddag brand uitgebroken. De woning stond sinds kort leeg, maar er waren nog enkele huisdieren aanwezig die door buurtbewoners uit het huis werden gehaald. De brand is waarschijnlijk ontstaan na een laatste controle van de stroomvoorziening, waarbij iemand de kookplaten aan heeft laten staan. De brandweer heeft de brand geblust en de eigenaar in kennis gesteld. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

LELYSTAD Gisteravond is in een woning aan de Jol brand uitgebroken. Op dat moment waren er twee vrouwen en een kind uit Lelystad binnen. Het kind (4 jaar) had een aansteker gevonden en was daarmee gaan spelen in de slaapkamer, waarna een matras en vervolgens de rest van de kamer in brand vloog. De bewoners konden op eigen kracht het pand verlaten, waarop de brandweer de brand heeft geblust. Niemand raakte gewond.

Autos bekrast
ALMERE Aan de Basilicumweg zijn negen autos bekrast en een buitenspiegel vernield. Uit verklaringen blijkt dat de vernielingen in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben plaatsgevonden. De eigenaars hebben aangifte gedaan en de politie probeert door sporenonderzoek de daders te achterhalen.

Surveillance te water
ZEEWOLDE Bij de vaarsurveillance op het Wolderwijd zijn gisteren talloze controles uitgevoerd en verschillende waarschuwingen en processen verbaal uitgedeeld. Er zijn tenminste drie personen bekeurd voor varen zonder geldig vaarbewijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie