Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiepersberichten district Heerlen (RKey; 15.45 u)

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 24-06-2001 Persberichten district Heerlen (RKey; 15.45 u) Zondag, 24 juni 2001

District Heerlen

Heerlen; openlijke geweldpleging
Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht, omstreeks 03.30 uur vond op de Willemstraat in Heerlen een openlijke geweldpleging / mishandeling plaats. Een groep met zon 15-tal personen, trapten en sloegen zonder enige aanleiding een 19-jarige jongeman uit Voerendaal in mekaar. Een aantal cds die het Voerendaalse slachtoffer bij zich had werd door de groep agressievelingen gestolen. Ook zijn zus die bij hem was liep klappen op en werd beroofd van haar tas met daarin ongeveer vijfentachtig gulden waarna de agressieveling er vandoor liepen. Beide slachtoffers hebben bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen zaterdagmorgen op de Willemstraat van een 23-jarige Heerlenaar bleek dat die totaal ruim veertig bolletjes (totaalgewicht ruim 15 gram) verdovende middelen (cocaine en heroine) bij zich had. Die werden samen met het geld (fl. 190,-) dat hij ook bij zich had, inbeslaggenomen. Bij onderzoek in zijn woning werd ook nog een klein beetje verdovende middelen, een weegschaaltje en geld (fl. 240,-) gevonden. Ook dit werd allemaal inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij verklaarde de verdovende middelen te hebben willen verkopen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; buurtbewoners grijpen in
Afgelopen zaterdagmiddag, omstreeks 13.30 uur kreeg de politie een melding dat buurtbewoners op de Talmastraat in Heerlen een dronken automobilist na een aanrijding uit de auto hadden gehaald en ook de autosleutels eruit hadden gehaald, kennelijk omdat de automobilist na de aanrijding wilde wegrijden en zij dat wilden voorkomen. De politie die terplaatse ging trof er een op verschillende plaatsen gedeukte en beschadigde auto aan, alsook een man die behoorlijk onvast ter been was. De politie verdenkt de man, een 37-jarige Heerlenaar onder invloed zijn auto te hebben bestuurd, alsook met zijn auto tegen een muur en tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst. De verdachte werd voor nader onderzoek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij, vermoedelijk wegens overmatig alcoholgebruik niet in staat bleek te blazen / een ademanalyse te doen. De politie heeft een bloedproef van hem afgenomen en sloot hem in, voor nader onderzoek en ook ter ontnuchtering. De auto van de verdachte werd voor nader onderzoek afgesleept.

Heerlen; aangehouden
De politie heeft vanmorgen op het Stationsplein in Heerlen 26-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van een beroving. Die wordt ervan verdacht vanmorgen, zondagmorgen omstreeks 09.00 uur op de Saroleusstraat een 33-jarige vrouw uit Kerkrade onder bedreiging met geweld (slaan met een steen) te hebben gedwongen tot afgifte van haar geld (ongeveer twee tientjes). Het slachtoffer heeft meteen bij de politie aangifte gedaan. Op het Stationsplein werd vervolgens de verdachte getraceerd en aangehouden. Hij bleek een baksteen bij zich te hebben welke de politie heeft inbeslaggenomen. De aangehouden verdachte werd naar het politiebureau overgebracht waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; aanrijding
Afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur vond op het kruispunt Mgr.Ferlonlaan / Julianastraat in Hoensbroek een aanrijding plaats. Een 15-jarige bestuurder van een snorfiets uit Hoensbroek botste op de kruising met zijn bromfiets tegen een auto, bestuurd door een, 25 jarige man uit dezelfde plaats. De jongen kwam tengevolge van de aanrijding ten val en raakte gewond. Hij werd met een gebroken knieschijf en met letsels (precieze aard/ernst letsels nog onbekend) aan hoofd (kaak) en elleboog overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen. De snorfiets werd voor nader onderzoek veiliggesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Nuth; ruzie
Afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur vond op de Markt in Nuth een ruzie plaats tussen een viertal personen, een man en drie vrouwen. Vermoedelijk dat die ruzie te maken had met een geldkwestie. Op enig moment is bij de ruzie vermoedelijk ook met een mes gezwaaid waarbij een van de bij de ruzie betrokken personen, een 39-jarige man uit Hulsberg gewond is geraakt. De man is ter medische behandeling van zijn verwonding naar het ziekenhuis gegaan alwaar hij voor een nacht ter observatie werd opgenomen (vanmorgen weer huiswaarts). De politie die een onderzoek instelt naar het gebeurde die zaterdagmiddag op de Markt in Nuth is daarbij op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie Nuth/Voerendaal, telefoon 0900 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie