Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen valt uit op Nurburgring in dertiende positie

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

www.geefgas.nl

Michael Schumacher wint, Jos valt uit

(24 juni 2001) Michael Schumacher heeft de Grand Prix van Europa op de Nurburgring gewonnen. De Duitser bleef Juan Pablo Montoya en David Coulthard voor. Jos viel vlak voor het eind van de race uit met een motorisch probleem. Hij lag op dat moment 13de.

Het was een moeilijke race voor Jos."Vlak voor de start van de race hebben we nog besloten om de T-car te gebruiken, omdat die tijdens de warm-up beter aanvoelde dan mijn eigen auto. Het hielp echter niet veel. De auto heeft hier gewoon gebrek aan grip, en dus kun je niet op de limiet rijden. De start ging goed, ik pakte 5 auto's maar daarna was er niet veel dat ik kon doen. en 6 ronden voor het eind hield de motor er ineens mee op. Laten we hopen dat het volgende week beter gaat."

De race kende verder een saai verloop. Michael Schumacher greep bij de start de koppositie en stond die niet meer af. Broer Ralf kon in het eerste gedeelte van de race prima volgen, maar werd teruggeworpen door een beslissing van de wedstrijdleiding. Hij kreeg een stop-and-go straf omdat hij bij het uitrijden van de pitstraat na zijn eerste stop over de witte lijn die daar ligt was heengereden. Hierdoor viel de druk bij Michael Schumacher weg, want Juan Pablo Montoya kon het tempo wel volgen, maar het lukte hem niet om het gat dat in het begin van de wedstrijd was ontstaan dicht te rijden. Coulthard profiteerde maximaal van de straf van Ralf Schumacher en eindigde net voor de Duitser als derde.

Zondag, tijden Grand Prix Zie het origineel http://www.verstappen.nl/NL/i...0010624_2586.html .

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie