Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lleyton Hewitt wint finale Heren Enkel op gras Rosmalen

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Heineken Trophy Ezine Zondag 24 juni 2001


WEDSTRIJDEN VAN DE DAG
Finale heren enkel:
Lleyton Hewitt heeft het grastoernooi van Rosmalen op zijn naam geschreven.De Australier, die vorige week ook de zege had gepakt op Queen's, won in de finale met 6-3, 6-4 van Guillermo Canas (Arg).
De eerste set ging tot 3-3 gelijk op, maar vervolgens trok Hewitt door breaks in de zevende en negende game de winst naar zich toe. Canas begon voortvarend aan de tweede set door in de eerste game de service van Hewitt te breken. De Argentijn moest echter direct daarna zijn eigen opslag inleveren. De beslissende break viel in de tiende game, waarin Hewitt de strijd op zijn tweede matchpoint besliste.

Finale heren dubbel:
Haarhuis en Schalken hebben gezorgd voor een Nederlandse overwinning tijdens de Heineken Trophy 2001. In een mooie finale wonnen ze in twee sets van Damm en Suk: 6-4 en 6-4. In de tweede set braken Haarhuis en Schalken meteen de service van Damm en Suk, die niet meer terug konden komen in de wedstrijd. Het publiek stond natuurlijk ook massaal achter de Nederlanders. Voor Schalken is deze overwinning een mooie revanche na zijn verloren kwartfinale in het enkelspel.

VANUIT HET PERSCENTRUM

Guillermo Canas aan het woord
Zijn plaats in de finale van de Heineken Trophy was ook voor hem een grote verrassing. Met flink wat zelfvertrouwen begon hij aan de finale tegen Lleyton Hewitt. Helaas moest hij toch het onderspit delven.
Hoe was het gevoel aan het begin van de wedstrijd? "Ik had een goed gevoel, ik was vol zelfvertrouwen, zeker aangezien dit mijn eerste finale op gras was. Ik wist dat Hewitt sterk was, hij staat niet voor niks vijfde op de wereldranglijst."
Ben je tevreden over je eigen spel?
"Als ik zo op Wimbledon speel, dan ben ik zeker tevreden. Ik heb niet slecht gespeeld. Hij pakte alleen de belangrijke punten en ik liet deze liggen." Je speelt vooral vanaf de baseline. Is het niet verstandiger om meer naar het net te gaan?
"Volgend jaar zal ik zeker proberen om meer naar het net te gaan, omdat je op die manier toch wat meer druk kan zetten."

Lleyton Hewitt aan het woord
Lleyton Hewitt won vandaag de finale van de Argentijn Canas. De Heineken Trophy was op deze manier een goede voorbereiding op Wimbledon. Hoe voel je je?
"Na Queens en 's-Hertogenbosch ga ik met behoorlijk wat overwinningen op rij richting Wimbledon. Dit is een erg goed gevoel. Ik heb de perfecte voorbereiding gehad voor Wimbledon, hopelijk is dat ook te merken volgende week."

Hoe schat je je kansen in op Wimbledon?
"Tot nu toe ben ik nooit verder gekomen dan de derde ronde. Vorig jaar ben ik er zelfs in de eerste ronde uitgeslagen. Natuurlijk geef ik mezelf nu wel een goede kans, maar wel als outsider. Ik stel nog vele spelers boven mij. Ik heb geluk dat ik pas dinsdag hoef te spelen, zodat ik nog even rust kan nemen." Door deze overwinning sta je vijfde op de wereldranglijst. Had je dat in je achterhoofd tijdens de finale?
"Ik wist het van tevoren al, dus ik had het niet in mijn achterhoofd. Het is natuurlijk wel mooi dat ik nu een plek op de wereldranglijst ben gestegen." Je lijkt de laatste tijd wat rustiger op de baan. Heb je naast je haren ook je agressie verloren?
"Voor mijn gevoel ben ik niet rustiger op de baan. Ik haat het om te verliezen, dat zal nooit veranderen. Wanneer het niet lekker loopt praat ik tegen mezelf of ik gooi met mijn racket."
Wat is je volgende doel?
"Mijn volgende doel is het winnen van een Grand Slam. Het standaard halen van de kwartfinales van Grand Slams is daar het begin van."

UITSLAGEN ZONDAG 24 JUNI
Heren enkel finale:
Lleyton Hewitt (Aus, 1) - Guillermo Canas (Arg) ..6-3, 6-4

Heren dubbel finale:
Paul Haarhuis/Sjeng Schalken (Ned, 3) - Martin Damm/ Cyril Suk (Tsj) ...6-4, 6-4

ORDINA OPEN 2002
Dankzij Heineken groeide het tennistoernooi van 's-Hertogenbosch uit tot een volwassen sportevenement, dat ook internationaal enige bekendheid geniet. Na zes jaar draagt de bierbrouwer de fakkel over aan Ordina, de op drie na grootste bespeler op de ICT-markt. Ordina was in 1995 al een titelsponsor van het toernooi en de afgelopen zes edities co-sponsor. Met ingang van volgend seizoen geeft het bedrijf opnieuw zijn naam aan het evenement, en dat voor de komende vijf jaar. De Ordina Open wordt in 2002 gehouden van 17 t/m 23 juni. Schrijf dus vast in je agenda!

SFEERIMPRESSIE HEINEKEN TROPHY
Het zit er weer op, de Heineken Trophy 2001 is afgelopen. Slechts twee druppels regen zijn gevallen, over het algemeen had de zon de bovenhand. Twee mooie winnaars bij het enkelspel, Hewitt en Henin, doen het toernooi alleen maar in aanzien stijgen. De dubbelfinales mochten er ook zijn.
De vele verbrande gezichten mochten de pret op zondag 24 juni niet drukken. Het publiek zag twee mooie wedstrijden, waarbij de twee Nederlandse winnaars het absolute hoogtepunt waren.
Niet alleen de Heineken Trophy is geslaagd, ook www.heinekentrophy.nl was een groot succes. Maar liefst 100.000 unieke bezoekers werden geregistreerd. Hopelijk hebben jullie met veel plezier onze website bezocht en ons ezine gelezen. Wij, de redactie van Apex, hebben er in ieder geval met veel plezier aan gewerkt. Bedankt voor jullie belangstelling!

Voor de winnaar van de Setpoint modecheque, kijk op: www.heinekentrophy.nl created by Apex.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie